(Last Updated On: 11. april 2019)

Store Heddinge: Når skulptør Peter Bjørn Olsen arbejder med sine skulpturer, er udgangspunktet det – eller de – valgte materialer, og materialernes muligheder og begrænsninger.

Gennem brugen af en række forskellige materialer såsom træ, glasfiber, kobber og andre metaller udforsker Peter Bjørn Olsen den tredimensionelle form.

Han er født på Stevns i 1951 og er oprindelig uddannet på Danmarks Designskole på linjen for Tekstilformgivning. Selvom væven blev forladt til fordel for skulpturerne, har en del af hans arbejder stadig referencer til den tekstile baggrund. Det kommer ind imellem til udtryk gennem mønsteragtige gentagelser, og i måden materialerne samles.

I en årrække boede og arbejdede Peter Bjørn Olsen i Californien, hvor han blandt andet studerede ved John F. Kennedy University, og supplerede sin uddannelse med en Master of Fine Arts i Mixed Media.

Han har gennem årene udstillet talrige gange, såvel i Danmark som i udlandet, og har modtaget en række legater, blandt andet fra Statens Kunstfond, Knud Højgårds Fond og Danmark-Amerika Fonden.

Nu udstiller han på Kulturloftet i Store Heddinge. Udstillingen åbnes med fernisering lørdag den 27. april kl. 11.00 i galleriet på 1. sal over Stevns bibliotek på Kirketorvet 2. Alle er velkomne.

Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid indtil den 25. maj 2019.
rmh

Skriv en kommentar