(Last Updated On: 13. november 2021)

Mathias Tesfaye kom også for at bakke de lokale sossere op.

Af Klaus Slavensky

 

Ministerbesøg: Mathias Tesfaye (th) besøgte stevnsvirksomheden Kalk A/S fredag den 12. november, som led i den kommunale valgkamp. Socialdemokratiets borgmesterkandidat Henning Urban Dam (tv) tog imod sammen med virksomhedsejer Rasmus Kjøng Jørgensen. (Foto: Klaus Slavensky)

 

Valgkamp: Stevns fik i dag besøg af udlændinge- og integrationsminister Mathias Tesfaye, som kom for at støtte partifællen Henning Urban Dams kandidatur til borgmesterposten på Stevns.

Besøget var henlagt til den lokale virksomhed Kalk, der blev etableret i 1976 i Rødvig, og som siden har fået vokseværk og flyttet til udkanten af Holtug.

“Det vil gavne Stevns hvis Henning blev borgmester”

Ministeren blev modtaget af virksomhedsejer Rasmus Kjøng Jørgensen og det lokale socialdemokratis spidskandidat ved kampagnebilen, som bar banneret ”Henning som borgmester”.
Derfor var det nærliggende at spørge Mathias Tesfaye om hvor Henning Urban Dam skal være borgmester på Stevns?
– Jeg vil altid pege på en socialdemokrat som borgmester. Vi har i regeringen ønske om, at folk får mulighed for at flytte ud af de større byer til landkommuner som Stevns. Og vi mærker også i disse kommuner, at interessen for Socialdemokratiets politik er stigende. Det er bl.a. Hennings fortjeneste at spørgsmål som velfærd, børn, unge og ældre er blevet rejst og taget seriøst. Derfor er mit besøg også for at sende et signal om at det vil gavne Stevns med en socialdemokrat ved roret.
– De dagsordener, som ministeren nævner, handler også om infrastrukturen og f.eks. Østbanen. Vi arbejder også for en bedre balance mellem de større og mindre byer, og jeg sætter stor pris på, at den dagsorden også får støtte på Christiansborg, sagde Henning Urban Dam.
– Det er vigtigt, at økonomien følger med til velfærden. Vi er ikke i mål endnu, men med et kommunalt flertal i den anden ende som er parate til at bruge den økonomi, som regeringen stiller til rådighed, betyder også, at velfærden når ud til borgere. Og jeg forstår på Henning, at Socialdemokratiet har sat sine fingeraftryk på Stevns’ budgetter, lød det fra ministeren.

Faglig hyggesnak i hallen

Der blev herefter ivrigt diskuteret Verdensarv Stevns Klint, kulturlivet, landsbyudvikling og lokale arbejdspladser.
Og Kalk A/S på Bredeløkkevej var netop valgt som besøgsmål for den tidligere murer og nuværende minister, der for øjeblikket også er fungerende beskæftigelsesminister.
Og det var tydeligt, at Mathias Tesfaye tog den mentale murerkasket på og fik en god faglig snak med ejeren Rasmus Kjøng Jørgensen og fagforeningsformand og kommunalbestyrelsesmedlem Thomas Overgaard (S).
Omgivet af tonsvis Af forskellige kalktyper fik minister og politiske kandidater en faglig hyggesnak om løft, støv og kalkblandinger samt om siloer, vægten i kalkposerne, vakuumløfteudstyr, og Mathias Tesfaye spurgte interesseret ind til den aktuelle udfordring for mange virksomheder og håndværkere i, at få fat i materialer.
– Det er blevet dyrere, erkendte Rasmus Kjøng Jørgensen, som fortsatte:
– Vi kan sagtens levere, og vi prøver at holde indkøb lokalt, selv om vi eksportere til både Sverige, Norge og Tyskland.
Kalk A/S er en ekspanderende stevnsk virksomhed, der producerer kalk til bæredygtigt byggeri, og Rasmus Kjøng Jørgensen deltog også i Stevns Kommunes særlige Verdensmålsudvalg.
– Jeg er glad for at kunne vise ministeren virksomheden for vi har virkelig satset på grønomstilling, forklarer Rasmus Kjøng Jørgensen og nævner hvordan man kan genbruge firmaets mørtel, har udviklet rensningsanlæg, fået LED-lys i lagerhallerne og bygget to vindmøller.

Stevns: Fungerende beskæftigelsesminister Mathias Tesfaye havde, som tidligere murer,  stor faglig interesse i Kalk A/S, og blev vist rundt af bl.a. den lokale socialdemokratiske spidskandidat Henning Urban Dam og ejer Rasmus Kjøng Jørgensen samt Thomas Overgaard (yderst th)  (Foto: Klaus Slavensky)

Skriv en kommentar