(Last Updated On: 17. september 2018)

Politikernes takt og tone

Politik: Kommunalbestyrelsen har vedtaget et nyt kodeks for det politiske arbejde på Stevns.

Respekt, fordomsfri, positiv, ærlig og troværdig er blot nogle af etiske regler, som skal styre det politiske miljø i fremtiden.

“For det må vi godt”

Og hvilke politikere vil ikke medvirke til at “skabe rum og plads”, “tage ansvar for det gode møde” og lytte og tale ordentlig til hinanden.

Kodekset blev da også vedtaget, og så videre til næste dagsordenpunkt … Men så nemt gik det ikke.

“Fy, fy, skamme, skamme”

For DFs Varly Jensen stemte imod, og begrundede det med, “at hverken Venstre eller de konservative magtede eller ønskede at overholde skriftlige eller mundtlige aftaler, som de havde indgået i forbindelse med tidligere års budgetaftale samt konstitueringsaftalen i 2017”.

“Næ, næ, næ, det må I ikke”

Stevnsbladet har spurgt Varly Jensen om han uenig i, at man som lokalpolitiker søger indflydelse og er kompromissøgende, som kodekset også taler om.

“Er det ikke en lidt fornærmet attitude og primadonna-agtigt, at bruge eksemplet fra en tabt konstitueringsaftale, som forklaring på at sige nej til et kodeks?”

– Jo, det ville det være, hvis ikke der havde været denne forhistorie. Jeg oplever, at DF holdes udenfor alle beslutninger. Vi har ikke fået én indrømmelse siden valget.

“Nå, det må vi godt”

Under den ophedede debat sagde en vred Varly Jensen, at han ikke længere kan samarbejde med de nævnte partier.

“Hvad vil du så lave resten af valgperioden?”

– Vi overholder aftaler, og selvfølgelig kan vi indgår aftaler om fx budget, selv om Venstre og Konservative er med. Det gør vi for borgernes skyld, slutter Varly Jensen.

sky

 

Skriv en kommentar