(Last Updated On: 18. oktober 2019)

Ann-Christina Matzen Andreasen fortalte om, hvordan hun har arbejdet med tillid. (Foto: Stevns Kommune)

Stevns: Sidste uge var Verdens Mentale Sundhedsuge, og derfor havde Sundhed & Omsorg i Stevns Kommune ekstra fokus på medarbejdernes mentale sundhed og arbejdsglæde, da de tirsdag den 8. oktober var samlet til et foredrag om trivsel i arbejdslivet.

– Vi vil gerne lære fra dem, der gør det godt, og derfor havde vi inviteret Ann-Christina Matzen Andreasen, der er centerleder på Job-, Aktivitets- og Kompetencecenteret (JAC) i Gentofte Kommune. I 2018 fik Christina og JAC specialprisen som Danmarks bedste offentlige arbejdsplads, og i 2019 blev JAC kåret som en af Europas bedste offentlige arbejdspladser, udtaler centerchef for Sundhed & Omsorg, Dorthe Kapler Holmboe, i en pressemeddelelse fra Stevns Kommune.

Ann-Christina Matzen Andreasen har i sit arbejde som leder på JAC formået at styrke medarbejdernes trivsel som følge at nogle væsentlige ændringer. Med en vision, der er udarbejdet af medarbejderne er der på JAC et stærkt fokus på, at det er medarbejderne, der gør forskellen.

– En af Ann-Christinas mange pointer fra foredraget var, at vi alle er hinandens arbejdsmiljø. Det er relationerne, der betyder noget på vores arbejdsplads. Vi ved at mistrivsel smitter, men det gør trivsel til gengæld også. Vi skal derfor blive bedre til at tale sammen om det, hvis vi ikke trives. Og så skal vi huske, at arbejdsglæde også kommer af at føle sig stolt af det arbejde, vi udfører hver dag. Vi er i Sundhed & Omsorg omkring 450 medarbejdere, der dagligt gør en kæmpe forskel for borgerne i Stevns Kommune. Det skal vi huske at tale sammen om i en travl hverdag, for det giver os alle arbejdsglæde, energi og det styrker vores mentale trivsel, slutter Dorthe Kapler Holmboe.

Foredraget blev realiseret ved en donation på 10.000 kroner fra Velliv Foreningen, der støtter aktiviteter på arbejdspladser, som fremmer mental sundhed i arbejdslivet.

 

Skriv en kommentar