(Last Updated On: 28. maj 2019)

Stevnsbladet har spurgt de folketingskandidater som både bor i Stevns Kommune og som opstiller lokalt, om hvad de vil gøre for de stevnske vælgere, såfremt de bliver valgt ind på Christiansborg.

Michael Graakjær: For mig er der ikke kun én ting, som skal tages med til Christiansborg

Omfartsvejen

Det vigtigst er, at vi får holdt fast i en omfartsvej som skal aflaste den nordlige del, og gøre det nemmere for folk fra syd, at komme på motorvejen, nu hvor trafikudvalget har taget den på „listen”.

Kollektiv trafik

En klar anden plads er, at sikre at vi har en ordentlig kollektiv trafik, både som alternativ til at tage bilen, og for at sikre at borgere uden bil og vores unge studerende kan komme nemt til bl.a. Køge.

Det drejer både om kvartersdrift på Østbanen, en køreplan som betyder at man ikke har lange ventetider i Køge og flere buslinjer på tværs mellem kommunerne.

Vi skal have ændret takstsystemet, så vi sikre at billetterne fra Stevns kommer på niveau med det øvrige Hovedstadsområde.

Vi skal desuden udvikle pendlerforhold med bedre Park-and-ride forhold, eksempelvis beder parkeringsforhold ved togene.

Kommunal udligning

Jeg vil arbejde for at ændre den kommunale udligning, så vi får en mere retfærdig fordeling af rigdommen mellem kommunerne.

Det betyder, at de rige kommuner omkring de store byer skal betale mere til de fattigere “vandkantskommuner” som eksempelvis Stevns. Lige nu har vi en højere skatteprocent end folk i Nordsjælland, mens de har næsten doblet så mange penge per borger at gøre godt med. Det er ikke retfærdigt.

Erhverv med grønne job

Der skal ske en styrkelse af erhvervslivet på Sydøstsjælland og helst med flere grønne jobs.

Mange af dem vil med fordel kunne lægges på Stevns. Et styrket lokalt erhvervslivet vil betyde både mere liv på Stevns, og vil sikre at færre borger skal pendle ud af kommunen for at passe deres job.

Jeg mener, at et arbejde for at få flere sundhedshuse og flere fælles lægepraksisser, hvor unge læger kan leje i stedet for at købe. Det vil gavne Stevns.

Stem lokalt

Men det er vigtigt, at man stemmer på en lokal kandidat, fordi vi tager vores „stevnske baggrund” med i Folketinget.

Det betyder, at vi vil se forslagene, som fremsættes, gennem de briller som ser hvordan det vil fungere i en lille kommune som vores, det vil også komme andre små vandkants kommuner til gavn.

Michael Graakjær
Folketingskandidat
SF

 

Skriv en kommentar