(Last Updated On: 23. november 2021)

Kære Mikkel Lundemann

Det er ganske enkelt ikke sandt, hvad du skriver i dit læserbrev. Det ville klæde dig at stå ved dine handlinger på konstitueringsnatten.

Du forlod det fælles blå forhandlingsbord efter 10 minutter, da du opdagede, at der var seks mandater bag Anette Mortensen (V+DF) og fem bag dig (K+Nyt Stevns) i det blå valgforbund. Du fandt bedre chancer for dine borgmesterdrømme hos det røde valgforbund (S, R+SF).

Der solgte du det blå flertal, som vælgerne i Stevns havde valgt for de næste fire år for at blive borgmester med dine tre blå mandater sammen med syv røde mandater. Du tog imod tilbuddet og indgik en aftale. Hvis Venstre ikke havde fået Henning Urban Dam ud af forhandlingslokalet, var aftalen blevet underskrevet og meldt ud i pressen. Du skriver, at det ikke var ultimativt, og at vi skulle have talt sammen – hvorfor svarede du så ikke på de mange beskeder, som du modtog fra os i stedet for at lukke helt af for kontakt med Venstre?

Nu har Venstre sikret, at flertalsgruppen er 50 procent blå og 50 procent rød samt bredt forankret over midten. Særligt nu, hvor Radikale har tilsluttet sig flertalsgruppen. Det er en bedre blå aftale end den, som du sagde ja til. Vi har sikret, at tre ud af fire formandsposter i udvalgene går til den blå side. Venstre ser frem til et konstruktivt samarbejde i den nye kommunalbestyrelse, og vi vil arbejde for, at der kan komme et så bredt flertal som muligt bag beslutningerne i Stevns Kommune.

Karsten Skov
på vegne af Venstres gruppe i den nye kommunalbestyrelse

Skriv en kommentar