(Last Updated On: 6. august 2019)

Lyst til at udskifte pc-spil med virkelighedens våben, så har Koldkrigsmuseum Stevnsfort på Korsnæbsvej 60 ved Rødvig arrangeret en særlig weekend.

Stevnsfortet: I weekenden den 10.– 11. august indtages Koldkrigsmuseum Stevnsfort af militærkøretøjer fra 1950’erne og frem.

Dansk Militærhistorisk Køretøjs-Forening fremviser mange af deres velbevarede køretøjer fra koldkrigstiden.

Prøv russisk kampsport

Foruden at kunne se på militærkøretøjer, kan man også prøve kræfter med Systema, som er en kampsport, som den russiske militære enhed Spetsnaz træner hver dag.

Det er undervisere fra historieformidler-gruppen Non Nomen, der med sikker hånd fører de modige igennem kampsporten med opvisning og undervisning.

Kanoner og picnic

Museets Boforskanon har fået fjernet låseboltene, så de besøgende kan sætte sig til rette i sæderne og sigte efter den imaginære fjendes fly over vandet.

For Stevnsfortet ligger i naturskønne områder på første parket med kig ud over Østersøen ved Stevns Klint.

På de grønne arealer kan man desuden nyde udsigten over havet, mens picnickurven pakkes ud og indtages.

Brænd krudtet af

Så hvis børnene stadig er fyldt med krudt, så kan de prøve kræfter med den militære øvelsesbane, og se om de kan klare livet som soldat.

Øvelsesbanen er til frit brug, også for de voksne.

Stevnsfortet åbner portene i weekenden den 10.- 11. august kl. 10-17.

Der er normal entrépris på dagen, og hvis man vil på en guidet tur i undergrunden, så skal man huske at booke tid i forvejen på www.stevnsfortet.dk

 

Skriv en kommentar