(Last Updated On: 6. august 2019)

Udlært i 1986 og har brugt miljøvenlig maling siden 2000. Janne Johannsen med 30 års erfaring åbner nu butik i Store Heddinge, samme dag som By Night, fredag den 9. august. (Foto: Anders Grann)

Store Heddinge: Malermester Janne Johannsen er en fagmand af sin tid, og hun omdanner nu et tidligere autolakeringsværksted til en klimavenlig forretning med miljøgodkendt maling.

Hun kan sit fag

Janne Johannsens nye butik åbner fredag den 9., august på Vesterbro 30 i Store Heddinge med reception kl. 14, og masser af åbningstilbud på dagen.

Og vi taler ikke om gængse farvebøtter. Det er produkter fra firmaet Beck & Jørgensen, som i 2018 fik EU’s miljøpris i kategorien ’bæredygtige produkter og services’ for udvikling af en vægmaling med både astma- og allergimærket ’Den Blå Krans’ og miljømærket ’Svanen’.

– Den Blå Krans’ betyder, at malingen ikke må være tilsat konserveringsmidler eller andre allergene stoffer, hvilket er ganske nyt og en bemærkelsesværdig miljømæssig forbedring, fortæller Janne Johannsen, som har over 30 års erfaring som maler.

Kalkede stevnske kirker

Hun er indfødt stevnsbo fra Magleby, og uddannet fra Rødvig, hvor hun som lærling brugte fritiden på at male navne på de lokale kuttere.

– Jeg har også været med til at kalke kirker på Stevns, og hver gang jeg kører forbi Strøby Kirke, tænker jeg på dengang jeg malede kirkeuret, fortæller Janne Johannsen, som glæder sig til at vejlede og rådgive kunderne, uanset om de vil hyre hende til malerarbejde hjemme eller blot komme og købe hendes miljøvenlige produkter.

Omtanke for kunderne

Den nye forretning har åbent mandag-fredag kl. 15-17 og igen kl. 8-12 om lørdagen, så Janne Johannsen kan passe sit job som faglært maler.

– Nu må jeg jo se hvad behovet er, lyder det fra den nye butiksindehaver, som har sørget for parkeringspladser lige til døren, „så kunderne slipper for at slæbe malingen for langt”.

I den nye butik har hun også et lakeringsapparat så hun kan sprøjtemale døre og andet, så det står flot og blankt, naturligvis også med EU-blomsten på dåsen.

sky

 

Skriv en kommentar