(Last Updated On: 29. januar 2018)

Thomas Christensen fra Udvikling Stevns efterspørger lokale projekter.

 

Stevns: Udvikling Stevns har siden 2015 bevilget fire millioner kroner til lokale udviklingsprojekter inden for erhverv, turisme og bosætning.

Nu er en ny uddelingsrunde på vej.

En halv million på højkant

Udvikling Stevns er en lokal LAG-forening, som skaber udvikling og innovation i lokalsamfundene ved blandt andet at tildele tilskudsmidler til relevante projekter.

De såkaldte LAG-midler kommer fra Erhvervsstyrelsen og EU.

Foreningen har lavet en udviklingsstrategi for Stevns, som er blevet godkendt af Stevns Kommune, Region Sjælland og Erhvervsstyrelsen

Der er for 2018 kun kommet fire ansøgninger, og Udvikling Stevns starter derfor en ny runde den 23. marts med en halv million kr, fortæller koordinator Thomas Christensen.

Hans opgave er, at rådgive og kvalificere projekterne, sikre at de passer med målsætninger og aktiviteter i udviklingsstrategien, og assistere projektansøgere i at sikre yderligere projektfinansiering.

Tilfreds med resultatet

Indtil nu har fire fået midler i 2015, fem i 2016 og tre i 2017.

Blandt de projekter der er afsluttet er Horisonten STU, som har udvidet sit botilbud, opført et værksted, etableret have og dyreanlæg samt oprettet sejlkurser.

Rødvig Ferieby har fået udbygget faciliteter for turister, Snurretoppen har moderniseret kulturhuset og AIK Fonden har bygget en ny multiarena ved Strøby Idrætscenter.

Tilsagnsbeløbet er på max 40-50 procent af støtteberettigede udgifter.

– Vi er rigtig godt tilfreds med resultaterne, fortæller Thomas Christensen, der oplyser at Udvikling Stevns har nået at opfylde de fleste af sine målsætninger i udviklingsstrategien, der varer frem til 2020.
Fire millioner er bevilget, 1,8 mio. kr. er udbetalt, idet man kan få rateudbetaling.

Tjek støttemuligheder

Udvikling Stevns ønsker at fremme job- og vækstskabende erhvervsudvikling, og forbedre rammevilkårene i landdistrikterne.

Thomas Christensen opfordrer alle med gode projekter om at tjekke støttemulighederne.

– Sekretariatet er altid parat på 30 61 99 52, slutter han, og foreslår desuden at interesserede kigger på hjemmesiden www.udviklingstevns.dk

sky

 

Skriv en kommentar