(Last Updated On: 27. september 2019)

Bog: Charlotte T. Frobenius, som er bosiddende forfatter på Stevns, et netop barslet med en lille børnebog, som sætter fokus på et kontroversielt emne:

LGBT og alternative familiekonstellationer.

Læbestift og svensknøgle

I Danmark er der ifølge Danmarks Statistik 37 forskellige måder at være familie på.

Der var f.eks. 832 ægtepar med samme køn i 2015, og den 1.1.2019 var tallet steget til 1.830.

Kan man skrive en børnebog om dette? Ja, det kan man, hvis man er Charlotte T. Frobenius, som både har forfattet og tegnet bogen til de mindste.

Den handler kort og godt om en finurlig onkel Ofelia, som oprindelig hed Thomas, og som har en kæreste som hedder Anders, og så går onkel Ofelia med læbestift, høje hæle og kjole, men kan også reparere en bil.

LGBT-bog for børn

Frobenius har skrevet bogen, som er i Totte-format, på vers så man ærgrer sig over ikke at have haft en onkel som Ofelia.

I et efterskrift til den voksne oplæser, skriver forfatteren bl.a.: „Homoseksualitet og transkønnethed er en del af den farverige palet af forskellige seksuelle overbevisninger og orienteringer, der er en del af vores fælles verden”.

Charlotte T. Frobenius finder det som en begrænsning, at LGBT-litteraturen ikke for alvor har fundet vej til børnelitteraturen.

„Min skønne onkel Ofelia” har bidraget til at denne vej er blevet bredere, ligesom til vores opfattelse af hinandens forskel-lighed.

sky

 

Skriv en kommentar