(Last Updated On: 30. november 2021)

Årets sidste udstilling i galleriet på 1. sal over biblioteket er en Mindeudstilling for billedmageren Bjarne Hansen

Store Heddinge: Bjarne Hansens liv var, inden han blev embedsmand, et liv fyldt med politik. Som næsten nytilflyttet til Stevns blev han valgt ind i daværende Boestofte sognekommune og fortsatte efter kommunesammenlægningen i 1970 i kommunalbestyrelsen for Stevns Kommune, hvor han sad i den socialdemokratiske gruppe indtil han blev ansat som embedsmand i 1986.

Bjarne Hansen blev i 1962 lærer på den nybyggede Boestofte skole, i 1978 ungdomsskoleinspektør og i 1986 ansat i stillingen som ledende skoleinspektør, en titel som først blev ændret til skoledirektør og senere til kulturchef, en titel, som passede bedre på ham.

Han var nemlig selv et alsidigt kulturmenneske. Spillede klaver og harmonika, skrev sangbare lejlighedssange og som udstillingen viser, havde han et talent for at tegne og male.

Hans mål var, at kulturen på Stevns skulle udvikles, at stevnsboerne ikke behøvede at tage til storbyen for at få en kulturel oplevelse. Som kulturchef medvirkede han derfor til, at mange nye initiativer blev sat i gang især i perioden fra 1990 til 1998. Ikke alle, men rigtigt mange kom sikkert i havn, fordi han sikrede den nødvendige kommunale økonomiske opbakning. Det ses overalt i Stevns kommune i dag, f.eks. Snurretoppen, Kulturloftet, Stevns Naturcenter, Boesdal Kalkbrud og Stevnsfortet, det sidste var dog som formand for Østsjællands Museum.

Han var også medlem af Kulturloftets bestyrelse og i en årrække en af de bærende kræfter bag Åbne Atelierdøre, en indsats som har haft stor betydning for mindeudstillingen, fordi rigtig mange af de udstillede billeder netop er købt ved dette arrangement.

Bjarne Hansen ville ikke kalde sig selv for kunstner, men billedmager. Han beherskede mange teknikker: tegnede med blyant, kul, farvekridt, malede med akryl, lavede collager, men akvarelmaleriet synes at være hans foretrukne medie.

Han har i akvarellerne indfanget det umiddelbare indtryk i det motiv han fokuserede på. Det kan være kutterne i Rødvig havn, motiver fra Provence eller Rom, Vestjylland eller Stevns.

Mindeudstillingen på Kirketorvet 2 åbnes med fernisering lørdag 4. december 2021 kl. 11.00. Udstillingen kan herefter ses i bibliotekets åbningstid indtil den 31. december 2021.

De udstillede billeder er venligst udlånt at medlemmer af Kulturloftet og repræsenterer alle de maleteknikker, som Bjarne Hansen har anvendt.

Skriv en kommentar