(Last Updated On: 28. maj 2020)

Skelbæk Friskole og SFO har fået nye udendørs legeredskaber

Her ses fra venstre Agnes, Day og Matilde fra 0. kl. (Fotos: Charlotte Andersen)

Magleby: ’Mindre skærm, mere kreativitet og sjov motion’. Sådan hedder et projekt på Skelbæk Friskole, som netop har opnået støttemidler fra Norde-fonden til udendørs legeredskaber.

Ialt 9.585 kroner, som skolen har indkøbt fire sæt stylter, to curlingsæt til asfalt, stangtennis, stangfodbold og to såkaldte ’Rabo Circle Carts’ for.

En ’Circle Cart’ kan oversættes til Cirkel Vogn, og der er tale om et helt anderledes køretøj, hvor barnet skal bruge håndtag i stedet for pedaler for at skabe bevægelse. Det medvirker både til at udvikle børnenes motorik, og samtidig lærer de at koordinere og skabe bevægelse på mere komplekse måder end på normale cykler.

– Vi er en skole, der har fokus på, at børnene får rørt deres kroppe mest muligt i løbet af dagen, fortæller lærerne fra skolens 0. klasse, Mette Gylling og Line Sigetty.

De er derfor meget glade for de nyindkøbte aktivitetsredskaber til udendørs leg, og det samme gælder friskolens SFO, som hver eftermiddag bliver brugt af omkring 40 af friskolens børn:

Og her er det Day, der spiller stangfodbold.

– Vi synes, at det er vigtigt, at børn ikke kigger ind i en skærm hele dagen, men får udfoldet deres kreative evner. Derfor er vigtigt for os at have forskellige kreative tilbud, forklarer SFO-leder Heidi Larsen.

Pengene kommer fra Lokalpuljen, som hvert år uddeler 30 millioner kroner til lokalt forankrede projekter i alle egne af Danmark.

– Nordea-fonden støtter gode liv, og for os er fællesskaber nøglen til gode liv. Fællesskaber finder vi især i foreningslivet, og derfor er vi glade for at støtte Skelbæk Friskole, siger Henrik Lehmann Andersen, administrerende direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Alle foreninger kan søge fonden om støtte. Det typiske uddelingsbeløb er på mellem 5.000 og 30.000 kroner, der for eksempel kan gå til aktiviteter i foreninger, lokale events eller udstyr til klubben.
rmh

Skriv en kommentar