(Last Updated On: 13. december 2019)

Højeruplund: For femte år i træk blev der den anden søndag i december afholdt Julemarked for De Kræsne på Traktørstedet Højeruplund.

Se billederne fra da altid hyggelige julemarked i Højeruplund (fotos: Rikke Michael Hansen).

En kombination af stiv kuling, regn og nok især VM i kvindehåndbold – hvor de danske piger skulle spille mod Norge ved middagstid – betød, at der ikke var samme trængsel ved standene med stevnsk kunsthåndværk, lokale fødevarer og andre lækkerier, som man har oplevet det de tidligere år.

Godt salg

Koordinator for julemarkedet, Johs Chr Johansen, kunne efterfølgende oplyse, at besøgstallet var på niveau med 2018, og at lotteriet var lige så populært som altid, med flotte præmier fra alle stadeholderne på højkant.

Og stadeholderne var midt på dagen, hvor Stevnsbladet kiggede forbi, positive og meldte om godt salg og interesserede kunder.

Måske var det ligefrem en fordel at gæsterne ikke blev lige så længe, som de plejer, for som flere af stadeholderne forklarede, så fik de besøgende bedre mulighed for at komme til varerne. Ligeledes var der mere dialog mellem stadeholdere og gæster.

Hjemmeside med udstillere

Antallet af udstillere var øget i forhold til 2018, og på udstillerlisten var flere nye navne, blandt andet Andelslandbruget Brinkholm, rav-smykker.dk, Østsjællands Museum og trædrejer Niels Erik Andersen.

I alt 45 stadeholdere sørgede for at tage godt imod de besøgende, som også kunne nyde varme drikke og andet godt fra Traktørstedet Højeruplunds køkken.

Julemarkedet arrangeres af Klinteshoppen, Stevns Fødevarenetværk, Traktørstedet Højeruplund og et hold frivillige.

Siden sidste år er en ny hjemmeside gået i luften: stevnsjulemarked.dk – som ifølge Johs Chr Johansen har haft gode besøgstal.

Hjemmesiden vil være åben indtil midten af 2020, så har man set noget på julemarkedet, kan stadeholderens kontaktinformationer findes på hjemmesiden.

Igen til næste år

Om der bliver endnu et Julemarked for De Kræsne? Ja da, arrangørerne har allerede truffet beslutning om at fortsætte traditionen og datoen er på plads, det bliver den anden søndag i december, altså den 13. december 2020.
rmh

Skriv en kommentar