(Last Updated On: 19. maj 2020)

Socialdemokratiet på Stevns har inviteret social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) til en snak om udligningsreformen og konsekvenser for Stevns kommunes økonomi

Social- og indenrigsminister Astrid Krag har fået en invitation fra den lokale socialdemokratiske gruppe. (Pressefoto)

Udligning: I begyndelsen af maj blev den nye udligningsreform forhandlet på plads. Forud for forhandlingerne har Stevns kommune på forskellig vis gjort opmærksom på deres udfordringer for at få det kommunale budget til at hænge sammen.

Stevns Kommunes økonomichef Anton Svendsen har tidligere oplyst, at såfremt Stevns kommune skulle bruge lige så mange penge på kommunal service som landsgennemsnittet, så skulle kommunen bruge cirka 90 mio. kr. mere end den gør i 2020.

Regeringens første udspil lå meget langt fra dette beløb, og her kom man endda frem til et negativt beløb, hvor Stevns Kommune skulle afgive 7 millioner kroner årligt. Det var i det endelige forlig ændret til et lille plus på 3,5 millioner kroner. Altså et beløb, der fortsat ligger meget langt fra det beløb, som Stevns oprindeligt havde regnet sig frem til.

– På Stevns har vi i dag nogle af landets laveste udgifter til kommunal velfærd. Ifølge Kommunernes Landsforenings seneste sammenligning af kommunerne i Danmark, er Stevns kommunes folkeskole landets tolvte billigste og vores ældrepleje den femte billigste. Inden reformen var Stevns kommunes muligheder for at levere velfærdsydelser til alle borgere altså væsentligt dårligere end landsgennemsnittet og dette har desværre ikke ændret sig efter reformen, udtaler kommunalbestyrelsesmedlem og socialdemokratisk formand på Stevns, Henning Urban Dam Nielsen i en pressemeddelelse.

Socialdemokratiet på Stevns vil meget gerne mødes med partifællen, social- og indenrigsminister Astrid Krag for at indlede en dialog om Stevns Kommunes nuværende velfærdsniveau og økonomiske situation.

’Derfor har vi nu inviteret ministeren til dialog og samarbejde om, hvordan vi kan sikre vores kommunale velfærd på Stevns, samt skabe plads til udvikling i fremtiden’, står der afslutningsvist i pressemeddelelsen.
rmh

Skriv en kommentar