(Last Updated On: 24. maj 2022)

Stevns: I denne uge starter anden runde af bispevalget i Roskilde Stift. Efter at stemmerne blev talt op i første runde, er der nu kun to af de fire kandidater tilbage. Her kandiderer Rasmus Nøjgaard og UIla Thorbjørn Hansen om at blive den næste biskop efter Peter Fischer-Møller, der fratræder med udgangen af august.

Bispevalgrunde 1
Foto:Kim Rasmussen

Rasmus Nøjgaard og Ulla Thorbjørn Hansen er videre til anden runde af bispevalget i Roskilde Stift. De mødes til en debat om folkekirkens fremtid i Sankt Katharina Kirke mandag 30. maj kl. 19.00. (Foto: Kim Rasmussen)

De to kandidater er i øjeblikket på valgkampturné, inden stemmerne tælles op onsdag 15. juni, og den nye biskop kan kåres.

Turen kommer bl.a. forbi Store Heddinge, hvor tre lokale præster: Lone Balle Olesen, Janni Persson, Ingrid Salinas har arrangeret et offentligt møde med begge kandidater. Alle er velkomne til mødet, omend det kun er præster og menighedsrådsmedlemmer i Roskilde Stift, der kan stemme ved bispevalget.

Debatmødet holdes mandag 30. maj kl. 19.00 i Sankt Katharina Kirke. Mødet varer to timer. Her stilles spørgsmålene: Hvordan skal fremtiden se ud i Roskilde Stift, og hvordan ser de to bispekandidater for sig, at de vil lede det store stift med de 312 meget forskellige sogne? I alt har kandidaterne fået fem spørgsmål, som de skal besvare i deres oplæg på mødet.

Skriv en kommentar