(Last Updated On: 8. november 2019)

Fysioterapeut og sexolog Hanne Ryttergaard komme med oplæg den 11. november i Stevns Sundheds- og Frivillighedscenter. (privatfoto)

Hårlev: Der kommer nu en møderække for mænd med prostatakræft på Stevns.

Det er lokalafdelingen af Kræftens Bekæmpelse som står bag initiativet.

Første møde 11. november

”Mødested for mænd med prostatakræft” kaldes arrangementet, og det første møde er den 21. november kl. 19 til 21, som foregår i Stevns Sundheds- og Frivillighedscenter på Hovedgaden 46 i Hårlev.

Møderne laves i samarbejde med Prostatakræftforeningen, PROPA.

Fleksibel møderække

Mange mænd rammes af prostatakræft, og bestyrelsen har modtaget flere opfordringer til at lave ”noget” for denne gruppe, fortæller formand Anny Borch Jensen.

Via en donation fra Stevns Brand Fond, er det nu blevet muligt, at etablere ”Mødested for mænd med prostatakræft”. Det ligger endnu ikke fast, hvor ofte møderne skal være.

Det må fremmødet og behovet være med til at vurdere, siger hun.

– Det er ikke bestyrelsens tanke, at der skal være oplæg på alle møderne, men nu starter vi op, og så vurderer vi løbende om formen er den rigtige, forklarer Anny Borch Jensen.

Inkontinens og impotens

På det første møde vil fysioterapeut og sexolog Hanne Ryttergaard komme med oplæg omkring årsager og løsningsmuligheder for inkontines og impotens.
Når man bliver behandlet for prostatakræft, bliver både vandladning og seksualiteten påvirket.

Mange oplever problemer med at holde på vandet efter en Prostatabehandling, og rejsningsproblemer udgør ofte et stort problem, både for mændene, deres partner og deres (sex)livskvalitet.

Fysioterapeut rådgiver

Fysioterapeut og sexolog Hanne Ryttergaard har mange års erfaring fra sin klinik, hvor hun blandt andet hjælper mænd med at genfinde seksualiteten efter prostatakræft og få hjælp til deres rejsningsproblemer og rådgiver omkring mulige løsninger.

– Kom og hør hende, få konkrete værktøjer med hjem for, hvad du kan gøre, lyder opfordringen fra Anny Borch Jensen.

Fortrolig mandesnak

Mødet er kun for mænd, så man kan få en fortrolig snak med andre i samme situation.

Mødet er gratis og man behøver ikke være medlem af foreningerne for at deltage.

Man skal dog tilmelde sig senest 18. november til f.eks. Anny Borch Jensen, mail: annyborch@mail.dk tlf. 2924 7726 (også sms), eller til Svend Erik Bodi, mail: sbodi@outlook.dk, tlf. 2464 1139.
sky

Skriv en kommentar