(Last Updated On: 5. oktober 2021)
Strøby Egede: Der var 38 tilmeldte og deltagelse fra fire partier, da Socialdemokratiet for nylig havde inviteret til møde om kvinder i politik i fælleshuset ved Strøby Egede bibliotek.
Mødet blev afholdt i Fælleshuset ved Strøby Egede Bibliotek. (Privatfotos)
– Det står klart, at der i politik er udfordringer med at tiltrække kvinder nok til at sikre en ligelig repræsentation. Der er mange bud på årsager fra forskere og andre vismænd, men vi tænker, lidt lavpraktisk, at det måske også kan være svært for vores piger, unge kvinder og andre, at få øje på kvinder, som de kan identificere sig med. Den mulighed vil vi gerne bringe til Stevns. Derfor har vi inviteret Tanja Larsson, folketingsmedlem og valgt i Faxe-Stevnskredsen, Gina Øbakke, tidligere borgmester i Stevns kommune samt Marianne Vind medlem af Europarlamentet valgt i Sjæl-landskredsen, til at fortælle om deres oplevelser og erfaringer ved at være en af de få kvinder på deres poster.
Det sagde kommunalbestyrelsesmedlem for Socialdemokratiet Stevns, Helen Sørensen og næstformand i Socialdemokratiet Stevns, Nina Kjær, da de sammen bød velkommen og fortalte om baggrunden for at arrangere mødet; mødet skulle være holdt tidligere, men var udsat pga. corona.
Nina Kjær nævnte desuden, at 34 ud af landets 98 kommuner aldrig har haft en kvindelig borgmester og at kun 71 virksomheder ud af 1.000 har kvindelige topledere.
Efter indlæg fra de tre inviterede kvindelige socialdemokrater, var der god debat med mange input fra de mere end 30 deltagere, som var fra flere forskellige partier.
Det blev bl.a. nævnt, at tillidsrepræsentanter på arbejdspladserne ofte mangler opbakning fra kollegaer – også de kvindelige kollegaer. Man har ønsker og krav i og til hverdagen på arbejdspladsen, men når ledelsen er til stede klappes der i, og ingen siger noget, så glemmer de at bakke deres tillidsrepræsentant op.
Der var også en del snak og gode råd om, hvor og hvordan man kan få hjælp, når man er helt ny. Nogle af rådene var, at kvinder skal blive bedre til at tænke og handle taktisk, at man kan engagere sig mange steder, ikke kun i politik, og uden at skulle stå forrest. Vigtigt er det også at finde nogle at spejle sig i – og huske at ingen rolle er forkert. Og vigtigst er det at tro på sig selv, husk at rose og at bakke hinanden op.
Der var stor enighed om, at der skal holdes fast i den slags møder, og at de skal være tværpolitiske.
– Der er helt klart et behov. Der skal mere vægt og opmærksomhed på ”søstersolidaritet”, vi skal huske at bakke op om hinanden, og fortælle at vi er gode nok, lyder det fra arrangørerne, som ser frem til flere lignende møder.

Skriv en kommentar