(Last Updated On: 27. oktober 2020)

Der var ellers planlagt fejring af jubilæet for Mødestedet i Hårlev, men grundet de seneste restriktioner er receptionen aflyst.

(Foto: Jette Nielsen)

Hårlev: Et fast holdepunkt for mange efterlønsmodtagere og pensionister i Hårlev og omegn runder den 4. november i år et skarpt hjørne. Der er selvfølgelig tale om ’Mødestedet’ i Hårlev.

Stedet har nemlig i snart 50 år fungeret som samlingssted for dem, der har sagt farvel til arbejdslivet og goddag til otiumtilværelsen og som derfor har plads til – og måske brug for – at komme ud og dele dagligdagen med andre i samme båd.

Fra kælder til brugs

For omkring 50 år siden opstod Mødestedet formentlig i nogle kælderlokaler i Bredgade, inden det flyttede til Hårlevs gamle brugs i det, man kaldte ’omsorgslokalerne’.

Da Stevns Kommune omkring 1980-81 købte det gamle fjerkræsslagteri og æggepakkeri i Hårlev, kom dette til at rumme Hårlev Bibliotek og her blev også plads til, at Mødestedet kunne flytte ind. Og her har masser af ældre med mod på livet foldet sig ud lige siden.

I dag hører Mødestedet til under Stevns Bibliotekerne og drives primært af frivillige kræfter.

Aktiviteter i mange former

Mødestedet har altid været et samlingspunkt, hvor man har kunnet mødes om mange forskellige aktiviteter.

– Igennem årene er der blevet spillet masser af petanque, lavet håndarbejde, afholdt dansehold, gået stavgang og før i tiden kunne man også møde andre medpensionister til en bid mad. I dag er der stadig gang i blandt andet stolegymnastik, et sangkor og et hold, der knipler, fortæller Esther Berg, som er med i Brugergruppen Mødestedet.

Hver tirsdag tilbyder Brugergruppen også et væld af aktiviteter, blandt andet foredrag, koncerter, busture og bankospil, som der altid er stort fremmøde til.

Fejring aflyst

Mødestedets jubilæum skulle have været fejret ved en reception for Mødestedets brugere, men fredagens udmelding om nye restriktioner med skærpede retningslinjer betyder, at receptionen er aflyst.

Man kan læse mere om Mødestedet og alle aktiviteterne på Stevns Bibliotekernes hjemmeside www.stevnsbib.dk/moedestedet.

Skriv en kommentar