(Last Updated On: 12. november 2021)

Påstået dødsfald var begrundelse for aflysningen af et tværkommunalt debatmøde på Køge Handelsgymnasium i en falsk mail med ukendt afsender.

Otto Mortensen fra Enhedslisten Stevns fik falsk mail om aflysning af et tværkommunalt debatmøde på Køge Handelsgymnasium. (Privatfoto)

Køge/Stevns: Den lokale Stevnspolitiker fra Enhedslisten, Otto Mortensen, der stiller op til kommunalvalget for første gang, var én af de tre kandidater, som forud for et tværkommunalt debatmøde på Køge Handelsgymnasium modtog en e-mail i sin indbakke om, at mødet var aflyst.

– Dagen inden modtager jeg en mail om, at arrangementet er aflyst grundet en alvorlig ulykke med en elev. Mailen viser sig at være sendt fra en falsk afsender, som altså har holdt os for nar. Udover mig, blev mailen også sendt til de øvrige deltagere fra Enhedslisten, oplyser Otto Mortensen til Stevnsbladet.

I mailen var som årsag, at: ’Aflysningen kommer i kølvandet på, at vi i formiddags blev vidne til et forfærdeligt dødsfald fra en elevs side. Dette kommer jeg ikke til at gå i yderligere detaljer med’, stod der i mailen, som Stevnsbladets redaktion efterfølgende har fået tilsendt.

Mailen blev afsluttet med et ’Med venlig hilsen, Hans Agertoft, Uddannelses- og afdelingsleder, Køge Handelsgymnasium’.

Otto Mortensen tog mailen for gode varer og deltog ikke i mødet. Efterfølgende har han dog erfaret, at mødet blev afholdt som planlagt.

Ingen er død og afsender er ukendt

Heldigvis er ingen elev på Køge Handelsgymnasium afgået ved døden – og uddannelseslederen, der sendte mailen, er ikke én som skolens uddannelsesrektor, Jonas Lindelof kender til.

– Det hører ingen steder hjemme og er langt over grænsen at sende sådan en mail afsted, lyder Jonas Lindelofs umiddelbare kommentar til hændelsen.

– Det er en dråbe malurt i bægeret på et ellers rigtig godt arrangement, som eleverne havde være med til at facilitere og som er med til at uddanne eleverne til demokratiske værdier, siger han til Stevnsbladet.

Uddannelsesrektoren fortæller, at der på skolen er stor fokus på den digitale dannelse og kildekritik.

– Informatik, der tidligere hed datalogi, er et obligatorisk fag på HHX, og i mange sammenhænge er kildekritikken en helt central del af undervisningen på skolen, forklarer Jonas Lindelof.

Anmeldt til politiet

Kandidater fra alle partier i de fem kommuner Stevns, Faxe, Køge, Solrød og Greve var inviteret til ungdomsdebat på skolen, men det blev altså uden Otto Mortensen.

Også Birgit Gedionsen, der stiller op for Enhedslisten i Solrød, modtog mailen og blev væk. Den sidste på modtagerlisten var Niels Rolskov, der stiller op for Enhedslisten i Køge, men han har til TV 2 Lorry oplyst, at han ikke har modtaget mailen, og han deltog derfor i aftenens debatmøde.

Otto Mortensen oplyser til Stevnsbladet, at mailen er blevet politianmeldt på vegne af ham selv og de øvrige deltagere fra Enhedslisten og bestyrelsen i Enhedslisten Stevns
rmh

Læs hele mailen her:

Kære Kandidater
Køge Handelsgymnasium er på beklageligvis nødsaget til at aflyse debatarrangementet den 2/11. Vi beklager meget den nu sene aflysning, da det er et arrangement, som i ellers helt sikkert havde forberedt jer grundigt på, og som mange elever og faggruppelærere har lagt uendelige mængder af tid og kræfter i.
Aflysningen kommer i kølvandet på, at vi i formiddags blev vidne til et forfærdeligt dødsfald fra en elevs side. Dette kommer jeg ikke til at gå i yderligere detaljer med. Men det er helt sikkert at hverken situationen eller elevstemningen i morgen kommer til at være i kommunalvalgets tegn. I vil i den nærmeste fremtid få besked om, hvorvidt arrangementet rykkes, hvis i kan og vil, eller om det aflyses helt.
Vi kan kun endnu en gang beklage dybt.
Med venlig hilsen
Hans Agertoft
Uddannelses- og afdelingsleder
Køge Handelsgymnasium

Skriv en kommentar