(Last Updated On: 27. november 2018)

Forrest fra venstre er Annie. Hun sidder ved siden af Lillian og ved vinduet er det Margrethe. Forrest fra højre sidder Henning, i midten er det Erik og på vinduespladsen sidder Gerda. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Rødvig: Hver mandag og tirsdag bliver der serveret gode, gammeldags middagsretter på Restaurant Lanterna.

Stedets indehaver, Merete Lillesø Olsen, startede for godt et år siden op med fællesspisning for enlige ældre og for ægtepar, der gerne vil mødes med andre. På Restaurant Lanterna kan de to gange om ugen købe sig et veltilberedt, varmt – og billigt, for det koster kun 49 kroner per gang – middagsmåltid og samtidig være sociale.

Ingen faste pladser

Det har ægteparret Annie og Henning valgt at gøre, og de har været med fra starten.

Parret, der kommer fra Østerbro i København, har været gift i 54 år. De flyttede for snart fire år siden ind i et hyggeligt lille rækkehus på Vinkelvej i Rødvig, og de er efterhånden faldet godt til i det sydstevnske.

Annie og Henning kommer så vidt muligt til fællesspisning både mandag og tirsdag hver uge.

– Vi kommer både for maden og for selskabets skyld, forklarer Henning, og fortsætter:

– Vi har ikke faste pladser, så vi får talt med hinanden på kryds og tværs.

Ved Annie og Hennings bord sidder også et andet ægtepar, Gerda og Erik, som har været gift i 63 år. De er ligesom Annie og Henning tilflyttere fra København og bor nu i Store Heddinge.

De sidste to pladser er optaget af Lillian og Margrethe.

Endnu et seksmandsbord er besat og desuden sidder tre gæster ved det sidste bord.

Roser til maden

Sidste tirsdag var der 15 middagsgæster til gule ærter – og ingen gik vist sultne hjem. (Foto: Rikke Michael Hansen)

De 15 gæster får denne tirsdag serveret gule ærter med alt, hvad der til hører: røget flæsk, kogt medister, nakkekam, grisehaler, rugbrød, rødbeder og sennep.

– Det smager fantastisk. I dag vil jeg give maden seks ud af seks mulige stjerner, siger en mæt og veltilfreds Henning.

De andre ved bordet roser også Meretes mad:

– I sidste uge fik vi rødspætte med persillesovs. Det er den bedste fisk, jeg nogensinde har smagt, lyder det fra Gerda.

Merete fortæller, at selvom et måltid kun koster 49 kroner, så går hun ikke på kompromis med kvaliteten. Når der for eksempel er fisk på menuen, kører hun samme morgen ud til sin lokale fiskehandler i Strøby Egede.

Forudbestilling nødvendig

Menuen er, som nævnt, fuld af mormormad. Det sidste halve år er der blevet serveret retter som forloren hare, hakkebøf, stegt flæsk og persillesovs, brændende kærlighed, skidne æg, brunkål og millionbøf.

I næste uge står den på gullasch med mos om mandagen og kogt oksebryst om tirsdagen.

Typisk er maden portionsanrettet, der bliver serveret postevand til, og så er der mulighed for at tilkøbe andre drikkevarer. Af og til bliver gæsterne endda forkælet med en dessert eller en kop kaffe og lidt hjemmebag.

Der er plads til flere gæster, forudbestilling er nødvendig og skal ske på telefon 20441735 senest dagen før.

Frokosten bliver serveret mellem kl. 11.30 og 12.30, og sidste servering i 2018 er tirsdagen inden jul, den 18. december.

Det gode initiativ starter op igen i begyndelsen af det nye år. Datoen herfor er dog endnu ikke fastsat, da Merete først skal have overstået en operation, inden hun atter står klar bag gryderne.
rmh

Skriv en kommentar