(Last Updated On: 3. september 2015)

STORE TÅRNBY: Krolf, der er blandt de hurtigst voksende fritidsaktiviteter i Danmark, er en krydsning mellem golf og kroket. Man tager sit kroketudstyr, smider buerne væk og laver 12 huller i banen – et græsareal på størrelse med en halv fodboldbane. Kuglerne skal så i hul med færrest mulige slag.

Stevns har sin helt egen krolfklub, Vallø Krolf, som blev stiftet i august 2009 og holder til ved Vallø Golfcenter. Her kommer klubbens 56 medlemmer flere gange om ugen for at spille krolf på de to baner, som er særligt indrettet til det populære spil. Der går typisk et par timer på krolfbanen, som giver både på motion og frisk luft, men flere af klubbens medlemmer fremhæver også det sociale element, som en væsentlig årsag til, at de spiller krolf på banerne ved Store Tårnby hver mandag og torsdag.

Sidste torsdag blev klubmesteren anno 2015 i Vallø Krolf kåret. Turneringens startede kl. 9.30 med 44 tilmeldte spillere. De seksten bedste gik videre til mellemrunden, og efter et tæt slutspil mellem de fire finalister, blev det Henning Esbjerg, der løb med titlen. Ole Sønderhøj kom ind på en flot andenplads, Jørn Christensen blev nummer tre mens Mogens Christensen endte på en fjerdeplads. Alle fik de medaljer og vin i præmie.

Krolf er for alle og det skulle efter sigende være hurtigt lært. Man er meget velkommen til at møde op på den ugentlige klubdag om torsdagen for at prøve et spil krolf ganske gratis. Alle mødes ved klubhuset, der ligger ved Vallø Golfcenter på Køgevej 87, kl. 10. For spørgsmål kan klubbens formand, John Jakobsen, kontaktes på telefon 20205410.

Bliver man bidt af en krolfbold, koster det 20 kroner pr. dag at spille. Udstyr kan købes eller lejes.

rmh

Skriv en kommentar