(Last Updated On: 22. oktober 2021)
Natasja og Freya fra 8 A havde en god oplevelse.
(Fotos: Klaus Slavensky)
Sundhed: Fredag den 15. oktober var det Skolernes Motionsdag, og for 8. klasserne på Store Heddinge Skole foregik det i skovens dybe stille ro på stierne i Gjorslev Bøgeskov.

Dejlig varm tomatsupper

De 35 elever mødtes ved Gjorslev Gods og cyklede derfra til deres ”lejr”, der var godsets gamle jagt- og badehytte, hvor daværende godsejer Tesdorpf skjulte jøder, som skulle flygte til Sverige under besættelsen.
Ved siden af hytten er rejst et kolossal tipi-telt, hvor elever er i gang med at lave varm tomatsuppe, så den er klar til deres kammerater, når de har klaret deres ruter.
– Det er to 8. klasser, og vi har lavet hold på tværs af klasserne, som så sendes ud for at finde 16 bogstavs-poster, fortæller naturfagsvejleder Jesper Kloppenborg, der også oplyser, at den korteste rute er 12 km.
– Men det kan ende med 25 km, så grupperne skal finde den bedste løsning i fællesskab, siger han.
En af grupperne består af bl.a. Freya og Natasja, som manglede blot tre poster for at kunne danne vinder-ordet, der kåres med en flot vandrepokal.
– Det er hårdt at gå så langt, men fedt at være ude i naturen, siger Natasja fra 8. a.

Regnvejr og højt humør

Gjorslevhytten ligger et stenkast fra Stevns Klint og havet, og efterårsskoven er fuld af svampe, men de kommer ikke i suppen.
– Det er primært motionsløb, men der sniger sig også lidt naturundervisning ind. Og det handler læse kort, løse opgaver og styrke sammenholdet, for det er sjovest at være fælles om en opgave, siger han.
Og så giver det jo god mening, at løsningen på de 16 bogstaver var: Sammen er vi stærke!
sky
Emmely rører i suppegryden, så den er klar når kammeraterne vender tilbage fra motionsløbet.
Lærere fra Store Heddinge Skole er klar ved målet til Skolernes Motionsdag, hvor der skal kåres en vinder. 

Skriv en kommentar