(Last Updated On: 24. november 2020)

Museet på Rådhusvej i Faxe har fået navnet ’Kulturmuseum Øst’

Østsjællands Museum Direktør Peter Gravlund Nielsen og Kulturmuseum Øst Museumsinspektør Berit Stage. (Pressefoto)

Formidling: På Østsjællands Museum er de glade, for nu har museets bygninger på Rådhusvej i Faxe endelig fået et navn.

– Vi har længe savnet et navn til vores kulturhistoriske del af museet, udtaler museumsdirektør Peter Gravlund Nielsen i en pressemeddelelse fra museet, der især har fokus nyere tids kulturhistorie, altså historien fra år 1660 op til i dag og dermed historien om det samfund vi lever i nu og her.

– Vi har nu fået et navn, der fortæller, hvad museet indeholder og som ligger godt på linje med museets to andre afdelinger: Geomuseum Faxe og Koldkrigsmuseum Stevnsfort, siger Peter Gravlund Nielsen.

I august 2019 blev bygningerne på Rådhusvej 2 i Faxe indviet af borgmestrene Annette Mortensen (V) fra Stevns Kommune og Ole Vive (V) fra Faxe Kommune. På adressen ligger både Østsjællands Museums hovedadministration og museets kulturhistoriske udstillinger. Bygningerne er det tidligere rådhus, men der manglede et navn til denne nye del af museet, som nu har fået navnet Kulturmuseum Øst.

– Museets udstillinger i Faxe omfatter historien i hele museets ansvarsområde – både Stevns Kommune og Faxe Kommune. Her vil vi skabe udstillinger, der fortæller om både Faxe og Stevns Kommunes historie. I samlingerne i museets magasiner ligger alle vores genstande, fra begge kommuner, forklarer museumsinspektør Berit Stage.

Kulturmuseum Øst er lige nu aktuelle med udstillingen ”Krigen og Klimakrisen”

– Udstillingen handler om besættelsestiden i vores del af Danmark og om hvordan man i hverdagen fandt erstatninger for de mangler, krigen medførte. Samtidig trækker vi tråde til en række andre kriser, for eksempel klimakrisen og Covid19, og hvordan det får os til at reagere, siger Berit Stage.

Skriv en kommentar