(Last Updated On: 31. maj 2019)

I dette maleriske hus kan høres musik i skønne toner den 8. juni.
(Foto: Klaus Slavensky)

Lille Heddinge: Der foregår en hel del i denne uge.

Der er Grundlovsdag med folketingsvalg den 5. juni, og så kan man ifølge overleveringer fra midten af 1800-tallet, se pinsesolen danse søndag den 9. juni.

Romantikkens musik

Men dagen før kan man opleve stemningsfuld musik i Lille Heddinge Rytterskole pinselørdag den 8. juni kl. 15.

En gruppe musikere fra Stevns vil spille en koncert med dansk og europæisk musik fra 1700-1800-tallet.

Musikerne Bo Karberg vil kunne ses og høres på tværfløjte, Vagn Bendixen på guitar, og Ulla Kellermann betjener obo og engelskhorn.

Pentecôte og så videre

Agnes Bjerregaards, som er kvartettens sanger, fortæller:

– Vi ved ikke, hvad der har været af musik i skolen, men den musik vi spiller denne aften er i hvert fald komponeret inden for den periode på omkring 175 år, hvor skolen var i funktion. Vi synes i hvert fald, at det kunne være ret interessant og sjovt at sammensætte et program med musik, som kunne være spillet på den tid, siger hun.

Det kunne f.eks. have været Grundtvigs pinsesalme „I al sin glans nu stråler solen”, men også en af de gamle danske sange som „Til pinse, når skoven bli’r rigtig grøn”. Den sidste har i hvert fald et omkvæd de fleste kan synge med på: Trala-la, la-la, la-la, la-la,

Der er også fællessange

Koncerten foregår i den gamle skolestue, hvor publikum sidder ved skolepulte og –bænke, men der er tænkt på, at tilhørerne får lejlighed til at rejse sig og synge med på et par fællessange undervejs i programmet.

Billet koster kr. 50 og kan købes på stevnsbibliotekernes hjemmeside: stevnsbib.dk eller facebook-side, begge steder under “Begivenheder”.
Man kan også købe billet i den betjente åbningstid på bibliotekerne i Store Heddinge, Hårlev og Strøby Egede.

sky

 

Skriv en kommentar