(Last Updated On: 7. juni 2022)

Strøby Egede: Så er det nu på lørdag, den 11. juni, at det årlige musik- og kulturarrangement Sol over Stevns finder sted ved Strøby Idrætscenter.

Og der er lagt op til en dag med masser af aktiviteter for alle aldre samt mad, markeder og musik. Pladsen åbner kl. 10 og der er gratis entré og parkering.

Fra Sol over Stevns i 2018, hvor der også var hygge med perleplader og meget andet. (Arkivfoto)

Kreative sysler, trampolinhop og tryllerier

– Vi tør godt love, at børnene ikke kommer til at kede sig på Sol over Stevns, udtaler børnetovholder Karina Pedersen.

For i børneteltet vil der være tid til fordybelse og kreativitet med bl.a. perleplader, stenmaling og tegnehygge.

– Det er også i dette telt, at fire søde piger dagen igennem laver gratis ansigtsmaling. Ikke langt derfra kan man finde Fun Jump med deres 4-i-1 bungytrampolin, som vil sende de flyveglade børn til vejrs, fortæller Karina Pedersen.

Hos Vetters Uldtotter byder maskotten Charlie (han er et får) velkommen, og der vil også være mulighed for at komme en tur rundt på pladsen på en pony. Og kl. 12 kommer De2DuVed og underholder børn og barnlige sjæle med trylleri og rappe replikker.

Gaming, bueskydning og eventpark

I formiddagstimerne kommer Evotag med deres ”real life gaming” udstyr, så der kan spilles Fortnite og CS:GO på Strøbyskolens SFO-legeplads, som grænser op til Sol over Stevns pladsen.
Om eftermiddagen bydes der velkommen til Dragerytterne, som stiller en kamparena op med udklædte væsener og inviterer til bl.a. bueskydning.

Dagen igennem har Storekugler.dk deres eget område på pladsen, hvor man for 59 kroner får adgang til deres eventpark med hoppeborge, megalegoklodser, fodbolddart, fodboldpool, fodtennis, hamsterhjul, moneymaker, hestevæddeløb med oppustelige heste, oppusteligt øksekast, skydeskive med pointhuller, megatwisterbane, 4 på stribe og klodsmajor.

Golf, teater og politik

Foreningerne kommer også med aktiviteter til både børn og voksne.

Hos Vallø Golf kan man lære at putte eller skyde golfbolde i munden på en kæmpe oppustelig flodhest og hos fodbold- og floorballklubberne, hvor man kan få målt hastigheden på sit skud.

Der vil også være mulighed for at møde spejdere, spille havebadminton, kramme dragen fra Stevns Teaterforening, smage på honning, få en snak med nogle af de politiske partier, spille banko og meget mere.

Mød bl.a. MoMent, som nørkler med håndarbejde og småhåndværk, hjælper hinanden med haveprojekter, taler biodiversitet og udveksler best practices om no-dig køkkenhaver og permakultur. (Privatfoto)

Hos Mennesker og Muld (i daglig tale Moment), som er et non-profit fællesskab af permakultur-interesserede, kan man få sig en permakultursnak og en plante med hjem til haven.
El Paso linedancers laver en workshop kl. 15, hvor alle er velkomne til at danse med.

Verdensarv, handelsgade og kræmmere

Få også en status på det kommende Stevns Klint Verdensarv besøgscenter. På dagen vil folkene bag være til stede, så man kan høre mere om planerne og hvad Stevns Klint egentlig gemmer på.

I handelsgaderne kan man købe alt fra varmepumper, børnetøj, hundemad, tarotkort og forskellige specialiteter. Det er også muligt at blive klippet på dagen. Blot for at nævne noget. I den anden ende af pladsen står lopperne og kræmmerne.

I alt deltager cirka 30 foreninger, cirka 30 handelsstande og omkring 50 lopper/kræmmere på dagen.

Musik, dans og mad

En del af dagen vil der være live musik på pladsen med Sweet Silence og Rise Larsen.

Når boderne og foreningerne lukker ned ved 17-18-tiden, fortsætter musikken og madboderne, så man kan nyde et lækkert måltid mad, synge med på kendte sange og få sig en svingom i teltet.
Kl. 17.30 spiller John Paul Rossi, og fra kl. 19.30 spiller bandet BlackBox op til dans og den helt store syng med fest.

Dagen igennem vil det være muligt at købe mad og drikke samt noget til den søde tand i de forskellige boder.

Læs mere på soloverstevns.dk, på Facebook og på Instagram Sol over Stevns.

Skriv en kommentar