(Last Updated On: 19. februar 2020)

Både børnene og de ældre har glæde af besøgene. (Privatfoto)

Strøby Egede: Sidste år fulgte rigtig mange seere DR1-programmet ’Rollinger på plejehjemmet’, hvor otte børnehavebørn gennem fire uger besøgte syv beboere på et plejecenter.

Klasser fra Skelbæk Friskole
Blandt seerne var de to 0. klasses-lærere på Skelbæk Friskole, Line Sigetty og Mette Gylling, som blev så inspireret af programmet, at de tog kontakt til Plejecenter Egehaven med et forslag om at gøre noget tilsvarende.
De to lærere ville gerne over et par måneder komme på besøg på plejecentret Egehaven i Strøby Egede med eleverne fra friskolens 0.A. Og omdrejningspunktet for deres besøg skulle være sang og musik.
– Personalet på Egehaven var vilde med ideen om at prøve at skabe kontakten mellem børnene og de ældre via musik og bevægelse, siger Line Sigetty.

Beboere er glade
Hun forklarer videre, at friskolens musiklærer, Lisbet Hess, har ansvaret for musikvalget.
Således er de valgte sange nogle, som de ældre kender, så de kan synge med.
De 19 elever i 0.A har siden nytår været på besøg på plejecentret i Strøby Egede flere gange, og hver gang bliver de taget rigtig godt imod af stedets beboere:
– Når vi er på besøg, så synger vi forskellige sange, både gamle og nye. Vi leger også gamle lege, så der kommer lidt bevægelse med, forklarer Line Sigetty og fortsætter:
– Vi kan se, fra gang til gang, hvordan de synger med og hvor glade de bliver, når vi kommer. Der er cirka 20 beboere fra plejecentret, som deltager pr. gang. Ofte er det de samme, men nye kommer også til.

Har gaver med
Og børnene kommer ikke kun med sang og musik.
Forud for besøgene har de produceret mange gaver til beboerne på plejehjemmet, både i form af tegninger, malerier og perleplader.
Projektet forløber over et par måneder, og Line Sigetty og Mette Gylling forventer, at de vil lave et tilsvarende forløb med den kommende 0. klasse.
Der er 19 børn i klassen og

rmh

 

Der er altid hjemmeproducerede gaver med fra børnene til beboerne. (Privatfoto)

Skriv en kommentar