(Last Updated On: 9. december 2021)

Det starter med ingen ringere end komponist og sanger Lis Sørensen

Spilledåsen håber at mange vil give koncertbilletter som gaver under juletræet. Fra venstre Rolf Persson, Britt Kjær, Finn Holmager og Poul Erik Madsen. (Foto: Klaus Slavensky)

Musik: Stevns’ ultimative koncertarrangør har netop skruet op for lyden og bebuder et klangfuldt forårsprogram med mange store solistnavne.

Kulturforeningen Spilledåsen har 5 musikoplevelser klar, og håber på, at der vil ligge rigtigt mange gavebilletter under de stevnske juletræer.

Røde lamper i efteråret

Spilledåsens bestyrelse, med formanden Poul Erik Madsen i front, præsenterede i sidste uge forårsprogrammet 2022, som lægger flot ud med en af Danmarks store pop-ikoner, Lis Sørensen, der med band indtager Snurretoppen den 8. februar.

Og foreningen har været tilfreds med året der gik og opbakningen til de mange live-koncerter.

– Det gik bedre end forventet, trods corona, og vi ser på fremtiden med et åbent sind, og en god pengekasse, fastslår Poul Erik Madsen.

– Ja, især de sidste af årets koncerter gik godt, supplerer næstformand Rolf Persson, og henviser til bl.a. The Dublin Legends og Blast.

Formandskabet kan berette om 3 udsolgte huse med Dublin-musikerne, bluesfænomenet Walter Trout og den årlige jazz-event på Harmonien, i år med Doghouse Cats. Og dertil var der flot fyldt op til efterårets tre øvrige koncerter.

– Det har også hjulpet på økonomien, at vi fik gode kontrakter med de optrædende. Når vi kan lokke med et engageret publikum på en intim scene, så er det et fint udgangspunkt for gode forhandlinger, fortæller Spilledåsens første-booker Lars Thorup Jeppesen.

Nødvendigt med støtte

Det er en præstation, at den lokale forening, som kunne fejre 25-års jubilæum i 2019, igen og igen får store navne på plakaten, men det kan ikke ske uden støtte.

I år har Spilledåsen modtaget 136.000 kr. i tilskud fra Stevns Kommune og godt 45.000 kr. fra Kulturstyrelsen.

– Vi har som sagt en god kassebeholdning og kan endnu ikke se bunden, så vi forventer at de økonomiske muligheder for at hyre eftertragtede musiknavne til Stevns er bedret i 2022, siger Poul Erik Madsen.

I 2021 har der været cirka 700 publikummer, men medlemstallet er gået ned fra omkring 200 til 170, men også her forventer Spilledåsens bestyrelse at tallet vil stige når corona-restriktioner aftager til foråret.

– Det koster 50 kr. at have et personligt medlemskab for et år, og så får man mindst 25 kr. i rabat per billet. Så med vores gennemsnitlige 12 koncerter om året, er pengene hurtigt tjent ind, lyder det fra Rolf Persson.

Man kan allerede nu bestille billetter på www.spilledaasen-stevns.dk

Spændende forårskoncerter

Lis Sørensen underholder med band tirsdag den 8. februar kl. 20 i Snurretoppen i Algade 32 i Store Heddinge. (Pressefoto)

Forårets koncertopbud starter som nævnt med Lis Sørensen allerede den 8. februar, og det store navn betyder let forhøjede billetpriser, men så oplever man også hendes imponerende repertoire, der byder på en perlerække af hit som f.eks. ”Fuld af Nattens Stjerner” og ”Tæt på Ækvator”.

Hun bliver på Kvindernes Internationale Kampdag den 8. marts afløst af selveste ”Chief 1” alias Lars Pedersen, som var frontfigur i rapgruppen Rockers By Choice, og siden har indtaget tv-skærmene i programmer som bl.a. TV 2’s Toppen af Poppen.

Der bliver naturligvis også sæsonens obligatoriske jazzkoncert med tilhørende jazzmenu på Harmonien, og den finder sted den 19. marts med Norbert Susemihl’s Joyful Gumbo, hvilket nok skal blive en glad aften med New Orleans Jazz.

Dernæst følger den 4. april noget så specielt som en film-koncert med Tiptoe Bigband, der har allieret sig med sangerne Dawn Joseph og Bobo Moreno, som vil fortolke populære toner fra bl.a. James Bond-filmene. Koncerten foregår i Snurretoppen og der vil blive vist klip fra de film som musikken stammer fra, der også tæller Tarantinos film.

Forårssæsonen slutter med en 4-dobbelt grammyvinder, Bjarke Falgren, der er blevet kaldt Svend Asmussens arvtager, hvis jazzede violin en kombination af swing, folkemusik, klassisk og brasilianske rytmer. Han bakkes op af en trio, hvor et par stykker faktisk har spillet sammen med maestro Svend Asmussen.
sky

 

 

Skriv en kommentar