(Last Updated On: 11. maj 2021)

Mange politikere vil gerne være noget ved musikken. Desværre synger mange af dem falsk. Flere eksempler kan der læses om, her i Stevnsbladet. Det gælder for de fleste partier, og ikke mindst her i valgkampen. Ingen nævnt ingen glemt, siges der. Men det er svært ikke at trække på smilebåndet, når man læser debatten om ”Styr på budgettet”.

De mange genvalg i partierne skyldes måske det, som kunne læses om et parti. ”Flere melder sig ind, men færre medlemmer”. Bekymrende. Hvorfor? Fordi, kommer der ikke nytænkning i partierne og forandringer, så er alle tilbøjelige til at lave andres og egne tidligere fejl igen. Og igen.

Dette bør partierne holde for øje, hvis de ønsker at følge med tiden, eller helst være et skridt foran. En løsning kunne være det rotationsprincip, Enhedslisten bruger, men det virker åbenbart ikke bedre, for der ses det ofte, hvordan der spekuleres i at omgå systemet.

Det er ikke kun i politiske partier problemet findes. Det er det samme, der gælder for Ældreråd og Seniorråd. Hvor det er så udtalt, at selv om mindstealderen der, for at blive valgt, er 60 år, kunne en mor i ældrerådet, sagtens sidde i rådet med sin søn. Flere blev valgt ind fra begyndelsen af ældrerådets start i 1997. Flere sidder i rådene 16-20 år. Eller mere, som rådgivere for politikerne.

Så svaret på, hvorfor det går, som det går, og der bliver færre, selvom der kommer flere til. Det skyldes måske, at vi bliver ældre og ældre, og at der er klister på taburetterne. Spændende bliver det at følge, fra nu og til 16 november, hvor der er kommunalvalg, og valg til ældrerådene.

God valgkamp.

Bjarne Hilmersson
Strandmældevej 2
Strøby Egede

Skriv en kommentar