(Last Updated On: 10. august 2021)

Kultur: Den stevnske natur kan inspirere til at gå og løbe i, feste og bo i, dyrke idræt og danse i, men også til stor kunst, litteratur, musik, teater og til særegne arrangementer.

Et sådant forener både natur, litteratur og hygge fredag den 20. august, hvor forfatteren Charlotte Weitze kommer og fortæller om sin bog ” Rosarium”.

Det er i disse skønne naturomgivelser, at forfatter Charlotte Weitze den 20. august kl. 18:30 kommer og fortæller om sin ’klima-og generationsroman’. (Privatfoto)

Bogkritiker: »Wow!«

Charlotte Weitze har siden 2004 levet som forfatter, klummeskribent, foredragsholder og deltidsunderviser på Vallekilde højskole.

Hun er ligeledes kunstnerisk leder af den årlige litteraturfestival Litt Talk på den vestsjællandske højskole. I 2006 deltog hun i DR’s projekt Fantastiske fortællinger.

Hendes seneste bog delte anmeldervandene, hvor f.eks. Politiken var lidt forbeholden og Berlingske svang sig op til 6 stjerner, og kaldet bogen ”frodig, vilter, dunkel og eventyrlig. Wow. »Rosarium” er en vildtvoksende slægtsroman om en ung pige som slår rod i skoven, et kloster fuld af nonner, der lever af lysnæring, og en botaniker på jagt efter en rose med usædvanlige egenskaber. Fortællingen strækker sig fra begyndelsen af det 20. århundrede til nutidens USA og videre ind i fremtiden.

Med sin på én gang realistiske og eventyrlige prosa skriver Charlotte Weitze om planter og forplantning og om at bære kimen til en livsform, hvor menneske og natur indgår i en mere organisk sammenhæng.

Nyt kulturcenter?

Det særegne i arrangementet består i, at det foregår i skuespiller Pernille Lyneborgs private have på Lerskovvej 67 lidt uden for Vråby.

Her bor hun sammen med sin mand Søren Romer, i en ældre bindingsværksgård. Men hvorfor lave et forfattermøde hvor natur og litteratur forenes?

– Vi fik ideen til at lave en boghandel med temaet naturen i litteraturen, idet vi bor omgivet af skoven, fortæller Pernille Lyneborg og fortsætter:

– I foråret udkom Charlottes bog. Så fandt vi ud af at vi med vores forening kunne søge Statens Kunstfond. Grunden til at det blev hendes bog Rosarium, er at bogen har naturen som centrum i fortællingen. Den er helt fantastisk, siger Pernille Lyneborg.

Foreningen hun omtaler er et produktionsselskab, der bærer navnet ”Obskuret”, og som arbejder både med teater og som kulturforening, og som for forestillingen »En monolog om forfatterinden Sylvia Plath« fik ros i både Weekendavisen og i CPH Culture.

– Vi ønsker at kunne tilbyde flere litterære arrangementer, foredrag og oplæsninger etc. på sigt her på Stevns. Drømmen er at skabe en bogcafe fuld af bøger med naturen som tema.

Arrangementet er gratis

Den første litterære event tager altså udgangspunkt i et botanisk eventyr, og er støttet af Statens Kulturfond.

Det afholdes fredag den 20. august kl.18:30-20 på Lerskovvej 67, og er ganske gratis, men kræver tilmelding på: info@obskuret.dk.

– Her vil være mulighed for at købe lidt at drikke og spise. Vi håber vi får en hyggelig og interessant aften i naturens tegn, siger Pernille Lyneborg.
sky

Skriv en kommentar