(Last Updated On: 4. januar 2022)

Ny julebelysning blev afgjort med borgerinddragelse

Ho-ho-ho: Store Heddinge Borger- og Handelsstandsforening var i så højt julehumør, at man den 1. december startede en borgerengageret afstemning om fremtidens julebelysning i købstaden.

Mange stevnsboere deltog i afstemningen, som selvfølgelig sluttede selve juleaften, og den 29. december havde man både fundet en vinder, som havde gættet hvilket julebelysning der i fremtiden skal pryde Store Heddinge.

Cecilie Jacobsen får overrakt vinderpræmien af Bo Drews Henriksen efter at mange hundrede borgere besluttede at Store Heddinges julepynt skal domineres af hjerter til næste år. (Foto: Klaus Slavensky)

Julemand som Fortuna

Man skulle gætte mellem to muligheder: Julebelysning med hjerte og julebelysning med stjerne.

Der var 124 som deltog i den sjove konkurrence, og et flertal på 68 valgte hjertet, som jo også er symbolet på Julen, hjerternes fest.

En af dem, som gættede rigtigt, er stevnsbo Cecilie Jacobsen, som blev lodtrækningens vinder, og selv om det var selveste Julemanden som trak Cecilie som vinder, så modtog hun en flot gavekurv af handelsstandens formand Bo Drews Henriksen.

– Jeg var ikke i tvivl. Hjertet er meget pænere end en stjerne. Så det var meget ligetil, siger Cecilie Jacobsen, som for en stund blev stjernen, der valgte rigtigt med hjertet.

… koster mange penge

Store Heddinge Borger- og Handelsstandsforening har nu en større opgave foran sig med at forberede udskiftning af de kommende års julebelysning.

– Vi har de første 25.000 kr., men det koster meget mere, fortæller Bo Drews Henriksen om juleudsmykningen, der snildt kan løbe op i et mindre trecifret tusindebeløb.

– På nuværende tidspunkt koster det os godt 60.000 kr. at lave julestemning i Algade og Nytorv, hvert år, men med den nye belysning vil vi fremtidssikre, forklarer han og uddyber:

– Vi får en mere permanent ophængning, så vi også kan bruge den året rundt, til bl.a. Halloween og By Night-arrangementerne. Det vil på sigt mindske omkostninger og spare penge, for julebelysning koster rigtigt meget, siger Bo Drews Henriksen, der nu har et helt år til at få den endelige finansiering på plads.

– Men hjerter kommer der til næste jul. Så meget er sikkert, fastslår han.

Nyt fundament

Det store flotte juletræ på Nytorv får også et nyt fundament at stå i, idet det nuværende er for løst til at kunne holde træet når vindene tager fat.

Store Heddinge Borger- og Handelsstandsforening har indgået en aftale med Stevns Kommune om at sikre fundament og træ inden næste jul.
sky

Skriv en kommentar