(Last Updated On: 18. maj 2018)

Tryggevælde- og Stevns Ådals Bevarelse arrangerer nattergaletur i Tryggevælde Ådal tirsdag den 29. maj

Turen vil gå ad Kirkestien ud til det gamle fugletårn. I det tiltagende tusmørke vandres tilbage – akkompagneret af nattergalenes sang. (Privatfoto)

Strøby: Tag med på en stemningsfuld aftentur og oplev forsommerens fuglekor i Ådalen.

– Ornitolog Niels Knudsen fra Køge vil lede os kyndigt igennem de mange fuglestemmer. Niels har fra barnsben været meget interesseret i fugle, og han er eminent til at kende dem på stemmerne, fortæller Inge Ambus fra Tryggevælde og Stevns Ådals Bevarelse.

– Ofte hører vi rørspurven, som er nemmest at kende på stemmen. I krattet på den anden side af Ådalen sidder tit tornsanger og underholder, mens vi kan være heldige og se både viber og rødben i engene, siger hun.

Der er også mulighed for at se bekkasinens flotte parringsflugt eller en lavtflyvende rørhøg – og både sivsanger, rørsanger og kærsanger holder til i området. Dertil kommer de mange nattergale, som holder til i krattet, og der er også mulighed for at høre den sjældne engsnarre, som i nogle år har besøgt engene.

Mødestedet er parkeringspladsen ved Strøby Kirke og alle er velkomne. Det er tirsdag den 29. maj kl. 19.30, og for ikke-medlemmer er prisen 25 kr.

Medbring en termokande med varm kaffe eller te, en kikkert og gerne et par solide gummistøvler.
rmh

 

Skriv en kommentar