(Last Updated On: 29. september 2020)

Rødvig: På World Clean Up day lørdag den 19. september samledes 30 frivillige børn og voksne kl. 10 ved Flintovnen på Christiansø i Rødvig til Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling.

I alt mødte 30 affaldsindsamlere op til DN Stevns’ årlige affaldsindsamling. (Privatfotos)

– Coronaen havde sat en stopper for forårets normale indsamling, og for første gang nogensinde var der tilmelding til arrangementet, oplyser Michael Løvendal Kruse, der er formand for Danmarks Naturfredningsforening Stevns.

Plast og mundbind

Tilslutningen gjorde, at arrangørerne – der udover den lokale afdeling af DN også omfattede Verdensarv Stevns og Stevns Kommune – måtte lukke for tilmelding, da det maksimale antal på 30 deltagere var nået.

– Håndspritten var klar og der var mundbind til alle, da reglerne var blevet skærpet samme dag, forsikrer Michael Løvendal Kruse og fortsætter:

– Vejret var som sædvanlig fantastisk og der blev til vores store glæde kun indsamlet 11 poser med i alt 55 kilo affald. Heraf det meste plastik. Vi udstrakte også indsamlingen til Rødvig Station og her blev der fundet 12 brugte mundbind, hvilket set udefra smitterisikoen er ekstra problematisk.

Mad og musik

Efter affaldsindsamlingen blev deltagerne budt på indenfor på Restaurant Harmonien, hvor de i fællesskab og med behørig afstand kunne nyde et godt måltid mad og minikoncert med den prisbelønnede cellist Jacob Shaw.

Det anderledes set-up blev fulgt med en vis pressebevågenhed og flere videoindslag blev vist i løbet af dagen.

– Det var en dag, hvor natur og kultur gik op i en større helhed, slutter naturfredningsforeningsformanden.

Skriv en kommentar