(Last Updated On: 13. juni 2022)

Føl, lyt og smag på naturen

Strøby Egede: Udvidelsen af Nicolinelund med fire nye, naturvenlige landsbyer er godt i gang.

I samarbejde med Stevns Kommune, Danmarks Naturfredningsforening og Foreningen Vild med Vilje inviterer Nicolinelund alle interesserede til en naturdag, hvor børn og voksne kan opleve, hvordan Nicolinelund arbejder for at skabe bedre betingelser for liv; dyreliv, planteliv og liv for mennesker.

Her ses præsident i Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding, ved et tidligere besøg i Nicolinelund i Strøby Egede. (Arkivfoto)

Bakker og vådområder

Naturdagen afholdes søndag den 19. juni fra kl. 11-14, hvor alle interesserede kan komme for at blive klogere på natur og biodiversitet, samt for at se og høre om, hvordan Nicolinelunds nye landsbyer og den store eng med bakkelandskab og vådområder bliver til.

De store fælles naturarealer på 40.000 kvadratmeter er i fuld gang med at blive anlagt som forskellige biotoper, der bliver levesteder for dyrelivet.

– Hvis man har været omkring Nicolinelund på det sidste, så har man nok bemærket de mange mindre, men også de meget store jordhøje, som er spredt ud over området. Vi har taget en bæredygtig tilgang til jordarbejdet, og den næringsfattige jord skal netop bruges til vores bløde bakkelandskab, som er ved at tage form. På naturdagen fortæller vi om både engen, bakker, søer og alle de andre ting, vi er ved at anlægge, fortæller Käte Magdalene Gjørup, der sammen med sin mand, Anker Nielsen, ejer og udvikler Nicolinelund.

Der vil være inspiration at hente både for den almindelige haveejer og for dem, der gerne vil gøre mere i fællesarealerne hjemme i deres egen grundejerforening.

Eksempelprojekt på Stevns

I etableringen og udviklingen af Nicolinelund har ejerne allieret sig med en række dygtige foreninger, bl.a. Danmarks Naturfredningsforening samt flere førende eksperter og naturfolk

Præsident i Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding, kalder det nye bolignaturområde på Stevns som et eksempelprojekt, der kan inspirere bygherrer og byudviklere andre steder i landet.

Når det samlede projekt med de fire landsbyer står færdigt med de over to hundrede naturvenlige haver og de store naturfællesarealer etableret som habitater, er ambitionen at have skabt en ny standard for, hvordan byudvikling kan bidrage til biodiversiteten og højne naturkvaliteten i området.
rmh

Dagens program

  • Dato: søndag den 19. juni
  • Mødetid og -sted: kl. 11 på hjørnet af Nicolinevej og Hybenrosevej i Strøby Egede – ved flagene.
  • Alle følges ad ud i det kommende naturområde.
  • De voksne hører om naturgenopretningen i det nye naturområde, hvor anlægget af det bløde bakkelandskab er godt i gang.
  • Samtidig er der naturaktiviteter for både mindre og større børn og naturglade voksne. Der spilles naturbingo, laves Bioblitz og meget mere.
  • Retur til Stolpegaard ca. kl. 13, hvor der er mulighed for at snitte træ og hygge med bål og snobrød med mere.
  • Forventet sluttidspunkt: ca. kl. 14.

Skriv en kommentar