(Last Updated On: 12. juli 2022)

Ny udstilling på Fyret med skulptur og maleri af Keld Jensenius og Egon Bjerg Nielsen.

Stevns Fyrcenter: Lørdag den 16. juli slår Keld Jensenius og Egon Bjerg Nielsen dørene op til udstillingen: ’Naturens Spejl’ i fyrmesterboligen ved Stevns Fyr.

‘Reclining figure’ af Keld Jensenius.

De to kunstnere har i et forløb på mange år fulgt hinandens kreative arbejder med maleriet og skulpturen. En gensidig interesse, for ja, det var nok, at de genkendte noget – ikke at de lignede hinanden.

Det er intentionen med udstillingen, at disse ”universer” i værkerne mødes i en åbning, som betragteren kan anvende som ”spejl” til en anden natur-refleksion.

”Fra naturens farve til farvens natur” er et kendt citat – det kunne tilføres: ” fra naturens form til formens natur”.

– Naturens uendelige uudgrundelige fremtræden har inspireret utallige kunstnere. Indtryk fra naturen er omsat på mange måder – det er uudtømmeligt – alt er i dialog – alle slags modsætninger indgår i et hele. Sådan er det også for os som udstiller nu sammen – alle dele, alt hvad der fremstår i billederne og skulpturerne er en forudsætning for hinanden og danner sammen en helhed som i naturen, lyder det i en fælles pressemeddelelse fra de to kunstnere, som holder fernisering på deres fælles udstilling den 16. juli.

 

‘Opstandelsen’ af Egon Bjerg Nielsen.

Hvor og hvornår

  • Fyrmesterboligen på Stevns Fyrcenter på Fyrvej 2
  • Fernisering er lørdag den 16. juli kl. 12-16
  • Udstillingen har dagligt åbent til og med den 21. august:
    – Mandag – fredag kl. 11.00 – 16.00
    – Lørdag og søndag kl.12.00 – 16.00

Skriv en kommentar