(Last Updated On: 19. maj 2020)

Stevns Klint Naturløb i september er aflyst

Der bliver ikke afviklet naturløb langs Stevns Klint i år. Grundet situationen med corona er løbet aflyst. (Arkivfoto)

Corona: Løbeklubben under Rødvig G&I har truffet en svær beslutning. Egentlig kunne foreningen se frem til at fejre Stevns Klint Naturløbs fem års jubilæum, når det skulle afvikles i slutningen af september i år. Men fejringen er udskudt.

– Kinteløbet holdes ikke i år. Det har ikke været en nem beslutning. Men nu har vi truffet den, så der er klarhed over, at der ikke bliver noget løb på Stevns Klint at tilmelde sig i slutningen af september som vanligt, siger Ralf. B. Hansen, der er formand for Rødvig G&I.

Han begrunder aflysningen med, at man på grund af corona-krisen allerede nu er sat bagud med planlægningen, og at løbet i år kommer i konkurrence med mange andre udsatte begivenheder i september.

– Vi vil lave og tilbyde et ordentligt løb. Og som tingene er lige nu, så mener vi ikke, at vi vil være i stand til det i år. Og så ved vi heller ikke, om det overhovedet er muligt at samle mange mennesker i september måned. Og det vil være skønne spildte kræfter for alle, hvis vi til den tid står med et velorganiseret og gennemarbejdet løbsarrangement, som vi alligevel bliver nødt til at aflyse. Derfor er vi blevet enige om at melde det ud allerede nu, så løberne ved, hvad de har at rette sig efter, da vi allerede har fået rigtig mange spørgsmål om Stevns Klint Naturløb bliver til noget i år, lyder det fra formanden.

Han er ked af situationen, men lover, at det populære, lokale løb vender tilbage næste år.

– Til den tid er de nok godt i gang med at bygge et besøgscenter i Boesdal, så er der noget helt nyt at vise frem for løberne. Vi vender voldsomt tilbage i 2021 og så må vi fejre Stevns Klint Naturløbs fem års jubilæum med et års forsinkelse, siger Ralf B. Hansen.

I 2017 var 431 løbere tilmeldt løbet med start- og målområde på fiskerihavnen i Rødvig. De to seneste år har antallet af tilmeldte stabiliseret sig på den pæne side af 300. Sidste år var der således tilmeldt 324.

Skriv en kommentar