(Last Updated On: 21. december 2020)

Naturen kommer tæt på

Der er drama over den hvide klint, hvor kontrasterne kommer til sin ret, når Dorte Kaas Jørgensen svinger penslen. Foto: Henrik Fisker

Store Heddinge: I Mediehusets stueetage har vi for tiden fornøjelsen af at kigge direkte ind i naturen. Det sørger Dorte Kaas Jørgensen for – hun udstiller 14 akrylbilleder og en enkelt akvarel, der alle kredser om det sanselige i naturens udtryk.
Motiverne er bl.a. hentet på Stevns Klint, som omtrent er hendes nabo, for Dorte Kaas Jørgensen bor på Holtug Mosevej få hundrede meter fra Holtug Kridtbrud, der med sin særegne skønhed er lidt af en overset perle på den stevnske kystlinje.
– Klinten var selve begrundelsen for at flytte til Stevns. Det er noget med den måde, at den er klint på. Selv om dens udtryk er foranderligt, så er den samtidig standhaftig og har modstået udviklingen gennem millioner af år – og så står den bare der og er så fantastisk smuk. Når lyset spiller i det hvide kridt og korresponderer med havet og himlen, opstår magien – og det ser forskelligt ud fra gang til gang. Det er ét af de mest spændende steder at arbejde med kontrasterne, der skaber liv og bevægelse i motivet, sagde Dorte Kaas Jørgensen til avisens udsendte, da vi besøgte hende forud for årets Åbne Atelierdøre i august.

Kan også ses i januar 2021

Men hun udstiller også billeder fra Bornholm, som hendes datter: Cecilie er flyttet til og har etableret sig som billedkunstner med eget atelier i Nexø. Der er også motiver fra Sverige, og endelig har Dorte taget et par værker med, som er hentet fra hendes baghave hjemme på gården.
Haven er Dorte Kaas Jørgensens anden store passion, som har det med at stjæle hendes tid.
– Om foråret distraherer min have mig – den står og kalder på mig, og så kan jeg ikke koncentrere mig om at male. Hvis jeg prøver alligevel, ender det i noget misk mask, som jeg ikke er tilfreds med, forklarede hun i førnævnte portrætinterview.
Udstillingen kan ses i Mediehusets åbningstid i december og januar.

hfi

Skriv en kommentar