(Last Updated On: 14. september 2020)
(Privatfoto)

Ådalen: I går var det Naturens Dag, og det blev markeret i Elbækengen, som fik en hjælpende hånd med naturplejen.

Engen er den lidt oversete “perle på snoren”, når vi taler om de fine attraktioner på Stevns. Den er et såkaldt ekstremrigkær, og den er nok ådalens frodigste eng hvad angår plante artsrigdom med en lang række sjældne blomster på listen, f.eks. flere orkidéarter i foråret. Engen ejes af Danmarks Naturfond og er fredet.

Elbækengen skal plejes nænsomt, hvis den skal bevare sin artsrigdom. Det betyder, at el, som skyder kraftigt hvert år, skal klippes ned og fjernes, så der kommer lys ned til de sarte planter på jorden.

Engen græsses af køer, men elletræerne må ryddes med menneskelig indsats. Derfor har DN Stevns kaldt til arbejdsdag både den 13. september og igen den 20. september.

– Vi tager med tak imod alle, der vil give et nap med. Der er opgaver for små og store, så bare kom – det er rigtigt hyggeligt, og man får frisk luft og motion. DN Stevns kvitterer med en forfriskning undervejs, og Inge Ambus vil fortælle om engen samt lede arbejdet på dagen. Medbring gerne havesaks/ørnenæb og handsker, og tag gummistøvlerne på, for der kan være lidt fugtig bund, siger Anni Cassias fra DN Stevns.

Det er på søndag den 20. september kl. 13-16.

Mødested er Køgevej ved nr. 72 – se efter DN’s banner.

Skriv en kommentar