(Last Updated On: 19. februar 2020)

????????????????????????????????????

Det er Sofie Kühl Kristoffersen, der har lagt sig i barselsengen når Stevns Amatør Scene indtager de skrå brædder. (Privatfoto)

Teater: Stevns Amatør Scene afholder generalforsamling i Det Røde Palæ i Snurretoppen onsdag den 26. februar fra kl. 19.

Men inden da øver de glade teaterfolk i Snurretoppens sal på deres næste forestilling, „Barselstuen” fra kl. 18 med åbne døre.

Gratis at se en prøve

Så hvis man vil se en tidlig nedkomst, er man meget velkommen.

– Vi vil meget gerne have gæster i salen den dag, siger amatørscenens grand old lady, Grethe Fischer.

– Så kom endelig og overvære prøven på denne meget morsomme komedie, som Ludvig Holberg skrev i begyndelsen af 1700-tallet. Det koster intet, siger hun og oplyser, at forestillingen blev opført for første gang i oktober 1723, og siden er Barselstuen blevet opført utallige gange rundt om i landet, først og fremmest på Det Kongelige Teater i København.

– Det ville glæde os, hvis rigtigt mange fandt vejen indenom Snurretoppen mellem 18 og 19 denne onsdag aften, lyder appellen fra Grethe Fischer.

Fra børneskuespiller til stjerne

Det er Sofie Kühl Kristoffersen, som har hovedrollen, og hun har været skuespiller hos Stevns Amatør Scene siden hun var barn,

– Lille søde Sofie debuterede i 2001 i Dyrene i Hakkebakkeskoven, den allerførste børneforestilling, vi lavede, efter at Snurretoppen fik en rigtig scene med omklædningsrum og bad med mere. Sofie var den gang en af de små mus, så vidt jeg husker,

– Siden da har rigtigt mange børn stået på Snurretoppens scene i vore forestillinger. De allerfleste forlader dog os og Stevns, når deres folkeskoletid er slut. Kun ganske enkelte, kan vi glæde os over at beholde som voksne, slutter Grethe Fischer.

sky

 

Skriv en kommentar