(Last Updated On: 31. august 2021)

Et fremlagt Skanlux-projekt med kæmpe pool- og aktivitetssommerhuse i en ny udstykning ved Rødvig Camping bliver ikke til noget. Politikerne i Stevns Kommune har sagt ja til at gå videre med en lokalplan – men kun hvis projektets huse ikke overstiger 150 kvadratmeter.

Planen med størrelserne på grunde, der ifølge kommuneplanen måtte bebygges op til 15 procent, men det siger politikerne nu nej til.

Af Erik Nielsen

Rødvig: Festsommerhuse. Supersommerhuse. Pool-sommerhuse. Luksussommerhuse. Feriecenter-huse.

Kært barn har mange navne hos kritikerne af et fremlagt projekt, som en grundejer på Højstrupvej og entreprenøren Skanlux havde fremlagt for politikerne i Plan-, Miljø- og Teknikudvalget (PMT) i Stevns Kommune.

Op til 25 sommerhuse mellem 180 og 300 kvadratmeter skulle ifølge projektets ophavsmænd ligge på begge sider af Højstrupvej lige mellem Rødvig Camping og Havnelev Enghave og på den modsatte side af vejen – lige nord for Maelskifterne.

Et området, der i den eksisterende kommuneplan allerede er udlagt til sommerhusområde. Men det bliver ikke det fremlagte projekt, der skal føres ud i livet.

Et enigt udvalg

– Jeg er glad for at kunne sige, at det var et enigt udvalg, der godkendte ønsket om, at ejer og entreprenør kan gå i gang med en lokalplan, men det er under den forudsætning, at der i det videre arbejde med lokalplanen stilles krav om, at sommerhusene højest kan være på 150 kvadratmeter, siger Flemming Petersen (V), der er formand for PMT-udvalget.

Læs hele artiklen i denne uges udgave af Stevnsbladet.

Skriv en kommentar