(Last Updated On: 1. december 2020)

Jan Jespersen fra Enhedslisten sagde nej til det han kaldte au pair-penge for at passe egne børn. (Arkivfoto)

Politik: Kommunalbestyrelsen på Stevns havde onsdag den 25. november en række sager på dagsordenen, som omfattede godkendelse af tilskudsordninger.

De fleste fik samlet opbakning fra politisk hold, men et punkt skabte modstand og debat.

Passe egne børn

Ifølge Børne- og undervisningsministeriet kan en kommune give forældre et tilskud til at passe deres egne børn mellem 24 uger og op til skolestart i stedet for at få en plads i et dagtilbud.

Det er kommunalbestyrelsen, der afgør, om de vil give et tilskud til pasning af egne børn, og her mente Enhedslisten at pengene kunne gå til noget bedre.

– Pasning af egne børn er ikke noget vi skal, men noget vi kan give tilskud til, lød det fra Jan Jespersen (Ø) da partierne blev bedt om at godkende ordningen, som indebærer, at Stevns Kommune giver 6.378 kr. per måned til forældre med børn i alderen 24 uger indtil 2 år og 10 måneder, og 3.669 kr. per måned fra 2 år og 10 måneder indtil skolestart.

– Vi syntes faktisk det er grotesk, at man som familie, hvor der er råd til den ene forældre kan gå hjemme, skal ha´ betalt det første års au pair ordning, sagde Jan Jespersen og uddybede:

– Vi indstiller derfor til, at Stevns kommune dropper ordningen med tilskud til pasning af egne børn.

Der er fattige mennesker, her i kommunen, som får afslag på tilskud til briller og tandlæge. Dem bør man hjælpe før, man giver sig i kast med at betale de rige menneskers au pair-pige. Derfor nej, lød det fra Jan Jespersen.

Borgmester: Godt tilbud

Borgmester Anette Mortensen (V) var direkte uenig, og fandt, at det var et godt tilbud til de forældre, som gerne vil passe egne børn.

Det samme gjorde Varly Jensen fra DF, som fandt, at ”det skal være muligt for folk at vælge”.

Flemming Petersen (V) mente, at Jan Jespersen blandede kerneområder sammen med tilbud som kan til- eller fravælges, og Jacob Panton (V) anførte, at kommunen faktisk sparede penge ved ordningen, som kunne bruges andre steder.

Forslaget blev vedtaget med 17 stemmer mod Enhedslistens to.

Andre tilskud vedtaget

En række øvrige forslag om takster til dagpleje, vuggestue, børnehave og skolefritidsordninger inklusive madordninger blev godkendt af en samlet kommunalbestyrelse, og det gjaldt også tilskud til pasning af børn som ikke kan få børnehaveplads; driftstilskud per barn, der optages i en privatinstitution samt tilskud og takster for deltidsplads i dagtilbud og tilskud til fleksibel pasning i forbindelse med kombinationstilbud.
sky

Skriv en kommentar