(Last Updated On: 30. januar 2020)

Enhedslisten siger nej til busser i stedet for tog på Østbanen.

Transportminister Benny Engelbrecht mener, at busser på det nuværende banelegeme måske er en billigere løsning end nye spor. Det skal nu besvares i en analyse betalt af Region Sjælland og Transportministeriet i forening.

Enhedslisten mener ikke, at der er brug for en undersøgelse i den sag. Det kan desuden føre til en yderligere forsinkelse af arbejdet med at forbedre trafikken på Østbanen. Hvis busserne skal køre med 100 kilometer i timen, skal banelegemet ikke bare asfalteres, men også gøres betydeligt bredere.

Hvordan er passagerkomforten i en bus, der bevæger sig med den hastighed? Og hvad med trængslen? Det kniber allerede nu med pladsen i togene fra Hårlev i morgenmyldretiden, selvom man kører med to togsæt. Busser på banelegemet er og bliver en discountløsning, der måske ikke engang bliver billigere.

Enhedslisten mener ikke, at det er et spørgsmål om penge. Staten vil bruge 600 millioner kroner på en statsvej på Stevns, som vi i Enhedslisten og mange andre helst er fri for. Det svarer omtrent til prisen på de nye spor. Det er kun et spørgsmål om politisk vilje fra regeringens side.

Enhedslisten vil se en løsning på Østbanens problemer inden sommerferien.

Sejer Folke og Willy Karlslund
Enhedslisten Faxe og Enhedslisten Stevns

Skriv en kommentar