(Last Updated On: 31. marts 2020)

 

Direktør Ralf Klitgaard Jensen: Stevns’ plejepersoanle har nok af værnemidler. (Foto: Henrik Fisker)

Corona: Endnu et nyt begreb er blevet introduceret under den igangværende corona-krise, og det er ordet „værnemidler”, som bl.a. dækker over maskiner og handsker til sundhedssektoren.

Lige nu: Melder alt godt

Stevnsbladet har spurgt direktør Ralf Klitgaard Jensen fra Stevns Kommune om der er nok værnemidler til personalet på de stevnske plejehjem og til hjemme- og sundhedspleje.

– For nuværende har vi det, vi skal bruge. Men det kan i sagens natur hurtigt ændre sig, hvis behovet for brug af værnemidler stiger, situationen vil så være afhængig af leverancesituationen, svarer Ralf Klitgaard Jensen.

Roskilde koordinerer på Sjælland

På et pressemøde i sidste uge understregede sundhedsminister Magnus Heunicke (S), at det er vigtigt, at myndighederne gør, hvad de kan for hurtigt at skaffe og sikre udstyret.

Det nationale indkøb af forskellige værnemidler mod corona skal fremover koordineres fra Aarhus på opfordring fra Kommunernes Landsforening og Lægemiddelstyrelsen

Når der i fremtiden skal indkøbes kitler, mundbind og håndsprit til de danske kommuner, så bliver de indkøb koordineret i Aarhus.

En kommune i hver region, København, Odense, Aalborg og Roskilde Kommuner, vil også blive en del af koordineringen.
sky

Skriv en kommentar