(Last Updated On: 7. november 2019)

Den franske flygtning og mesterkok, Babette Hersant, er en af to stærke kvindeportrætter, som der læses om til arrangementet Nordisk Biblioteksuge, den anden er selveste Pippi Langstrømpe.
(Foto fra filmen „Babettes Gæstebud”)

Verdensrekord: Der sættes uofficiel verdensrekord, når mere end 2.000 biblioteker, skoler og forsamlingshuse rundt om i Norden og Baltikum afholder simultanoplæsning på deres modersmål.

Biblioteket i Store Heddinge er også med.

Mandag den 11. november

Det særegne arrangement sker i anledning af Nordisk Biblioteksuge, som ruller af stablen for 23. gang, med Foreningen Norden som initiativtager.

Det foregår mandag den 11. november og fortsætter ugen ud. Det bliver en uge fuld af højtlæsning, udstillinger, debatter og kulturoplevelser på tusinder af biblioteker, skoler og forsamlingslokaler over hele Norden – også på Stevns.

Højdepunktet er højtlæsning i Morgengry og Skumringstime.

Morgengry kl. 9

Når nordisk og morgergry nævnes, tænker mange nok på den norske komponist Edvard Griegs „Morgenstemning” fra Peer-Gynt-Suite 1.

Men vi skal en tur til Sveriges Astrid Lindgrens „Pippi Langstrømpe” når det første indslag i den nordiske biblioteksuge starter med arrangementet Morgengry på Store Heddinge Bibliotek.

Her vil sognepræst Ingrid Salinas læse op for bl.a. børnehaveklassebørnene fra Store Heddinge Skole. Det sker kl. 9.

Skolebibliotekerne i kommunens andre skoler inviterer eleverne i de yngre årgange på samme tidspunkt.

Skumringstime kl. 19

Anden del af arrangementet foregår om aftenen på Store-Heddinge Bibliotek.

Her vil forfatter Lise Søelund, i stearinlysenes skær, læse højt fra bogen „Babettes Gæstebud” af Karen Blixen.

– Kom og få en unik oplevelse når nordisk litteratur får virkelige stemmer i novembermørket, lyder invitationen fra sekretær Liselotte Kannik-Marquardsen fra Foreningen Norden på Stevns.

Og en rigtigt skumringsevent skal have hygge, så er der kaffe, te og kage, alt sammen for en entrépris på 30 kr.

sky

 

Skriv en kommentar