(Last Updated On: 1. december 2020)

Borgere, det lokale erhvervsliv og pladspersonalet på den gamle genbrugsplads i Hårlev har været tålmodige. Forventningens glæde har været stor, og nu nærmer åbningen sig af den nye genbrugsplads: Det bliver fredag den 11. december.

Hårlev: Den nye genbrugsplads i Hårlev, som egentlig skulle have åbnet i april i år, tager stille og roligt form. Stevnsbladet har efter sommerferiens afslutning flere gange været forbi med kameraet for at følge lidt med i byggeriet på Toftebovej 11 i det nyanlagte industrikvarter lige uden for Hårlev.

I august og september var gravemaskinerne godt i gang, i efteråret ankom en række containere til pladsen. Nu er det afsluttende arbejde igang og et banner foran pladsen annoncerer, at åbningen er meget nær, nemlig den 11. december.

(Fotos: Rikke Michael Hansen)

Bedre plads, mere fleksibel

Bevæggrunden for at anlægge en ny genbrugsplads i byen er, at den gamle genbrugsplads på Køgevej 4A er blevet for trang og ufleksibel.

Den nye genbrugsplads har et langt større areal end den gamle, den har nedsænkede containere, så det er fysisk nemmere at komme af med sit affald, og regnvandet fra haveaffaldet afledes til separat rensning. Dette gøres for at sikre, at der ikke kommer unødige pesticider i det normale kloaksystem. Sidst men ikke mindst, så er den nye genbrugsplads døgnåben, så borgere og erhverv kan aflevere deres affald, når det passer dem. – Det har været en noget længere proces end forventet, men bedre sent end aldrig. Vi er meget tilfredse med resultatet og glæder os til at få besøg af borgerne og erhverv i Hårlev og omegn. Med den nye genbrugsplads kan man sige, at vi er gået fra en ældre model af et køretøj til en toptunet sportsvogn, fortæller Finn Kjær, der er genbrugschef i ARGO.

Og døgnåben for tilmeldte

De, som ønsker en mere fleksibel adgang til Hårlev Genbrugsplads fra den 11. december, kan allerede nu tilmelde sig døgnåben og læse mere om denne service på ARGOs hjemmeside: argo.dk/privat/doegnaabne-genbrugspladser/.

Bemærk, at fra tilmeldingen er afsendt til den er færdigbehandlet og man kan benytte sig af døgnåben, kan der gå op til tre-fire dage.

Forsigtig Corona-åbning

Åbningen bliver markeret fredag den 11. december 2020 klokken 13.00 på Toftebovej 11 i Hårlev.

Her vil Niels Hörup, formanden for ARGO, og Flemming Petersen (V), formand for Plan, Miljø og Teknik i Stevns Kommune, være til stede og give den nye genbrugsplads et par ord med på vejen.

Grundet Covid-19 situationen er der ikke mulighed for at samle en masse glade mennesker. Kommer man for at høre og hilse på politikerne eller pladspersonalet, så vil der være restriktioner på pladsen, så man fortsat overholder forsamlingsforbuddet.

Ønsker man blot af læsse af på den nye plads er det muligt efter klokken 13.20 denne dag.
rmh

 

Skriv en kommentar