(Last Updated On: 12. oktober 2020)

Store Heddinge: Hvornår er en legeplads godkendt og klar til brug? Det er den når Ibi på tre år ikke vil hjem, men blive og kravle, gynge, hoppe, blive væk og fundet igen.

Forsinket et år

Den lille pige var fuldstændig ligeglad for opbuddet af voksne, der fredag i sidste uge mødtes for at indvie den nye legeplads, som er blevet nabo til rådhuset på Kronhøjvej.
Stevntilus og kridtlegeplads, er det officielle navn, som sammen med de mange skulpturer har kostet 1,2 mio. kr. og blev et år forsinket, men den har været værd at vente på, hvis man spørger Ibi.
Formanden for Store Heddinge Handelsstandsforening, Tim Warner, overtog projektet og med møje og besvær førte det til ende, og det fik han klapsalver for, som han gavmildt delte med de mange frivillige håndværkere og andre, der ligesom handelsstandsformanden selv har haft gang i værktøjet.

Stevntilus stævner ud

Men forleden blev den imposante Stevntilus sikkerhedsgodkendt, og navnet er inspireret af Jules Vernes ”En verdensomsejling under havet”, fortalte Claus Boye Petersen fra den lokale designvirksomhed Tingtegneriet, der sammen med Vibeke Maj Magnussen har kreeret legepladsen.
– Muren omkring er lavet af kridtsten indsamlet på Stevns.
Selve ”havuhyret” Stevntilus sejler nærmest ind på legepladsen, så man stævner fluks ind til en legende verden, gennem stolper der ligner bundgarnspæle i grønne, blå, røde og hvide farver.
– De symboliserer vandlinjer med sol og skyer øverst, fortæller Vibeke Maj Magnussen.

»Pas nu godt på den«

Tim Warner takkede de frivillige kræfter, Erhvervsrådet og Stevns Kommune, der bl.a. var repræsenteret af Centerchef for Teknik & Miljø, Birgitte J.T.K. Nielsen, der lovede at se på mulighederne for opsætning af bord-stolesæt på området, der er omkranset af store græsarealer, der kalder på boldspil.
– Det har været et langt sejt træk, og jeg håber at alle vil passe rigtig godt på legepladsen, lød det fra Tim Warner, og så gjaldt det ellers om at gå til siden for ikke at blive væltet af forventningsfulde og legeglade børn.
Stevntilus er støttet af Stevns Kommune, Udvikling Stevns, Landdistriktspuljen samt en række virksomhedssponsorater fra lokale erhvervsdrivende.

sky

 

Her er »godkendt-stemplet« på at legepladsen er i orden:
Ibi på tre som bare vil blive ved med at kravle ind og ud af Stevntilus.
(Foto: Klaus Slavensky)

Skriv en kommentar