(Last Updated On: 21. april 2021)

Kulturminister Joy Mogensen vil overvære koncenten

De tv-kendte cellokoncerter i Mogens Haugaards stald er åben for offentligheden den 24. og 25. april

I februar sendte DR direkte fra fhv. borgmester Mogens Haugaards stald, hvor musikere spillede musik for køerne. Den 24. og 25. april kan et tobenet publikum nyde en koncert sammen med de firebenede. (Foto: Louise Nordgaard)

Af Klaus Slavensky

Musik: I 2018 blev Stevns beriget af et unikt kulturprojekt: Scandinavian Cello School, og idémanden bag er den verdensanerkendte cellist Jacob Shaw.

Han har fået fhv. borgmester Mogens Haugaard til at åbne sin kostald for en ganske unik koncert med klassisk musik den kommende weekend. Og Haugaards tidligere borgmesterkollega, kulturminister Joy Mogensen, har meddelt, at hun vil overvære koncerten.

En række koncerter

Celloskolen på Stevns præsenterer samtidig en ganske særlig turné, som er udsprunget af tidligere landsbykoncert-events.

– Efter at have turneret verden rundt i de største spillesteder i de sidste 13 år, og nået det meste af mine karrieremål, søger jeg til naturen, et sted at gendanne mig selv og lægger al min energi i et holistisk projekt, forklarer Jacob Shaw om etableringen af skolen mellem Rødvig og Lund.

Sammen med en række danske og internationale musikere har han kreeret et forårsprogram i april måned, som omfatter koncerter så vidt forskellige steder som bl.a. Køge Kirke, Café Stevnen i Store Heddinge og på Haugaards familiegård i Lund.

Lokalt samarbejde

I de seneste fire år har Jacob Shaw og skiftende musikere lavet en række spændende aktiviteter, i samarbejde med en række lokale kræfter som bl.a. Østdansk landboforening, Stevns Kommune, Klippingegård, Stevns Andelsbryggeri og Dryk.

En af samarbejdspartnerne er Verdensarv Stevns, og den 21. april dukker en række klassiske musikere op fra Scandinavian Cello School og giver en lukket koncert for organisationens Partnerprogram, som bl.a. består af en række virksomheder på Stevns.

Kendt fra DR’s Fællessang

Tre af den omfattende koncertturné finder sted for offentligheden, og to af disse foregår dels i Køge Kirke den 18. april kl. 10, og i Sankt Katharina Kirke i Store Heddinge den 25. april kl. 10:30, som en del af Højmessen.

Det helt store tilløbsstykke bliver ægte ko-koncerter i Mogens Haugaards stald i Lund den 25. april kl. 12 og kl. 15, under mottoet: ”Japan has Kobe beef. Denmark has Haugaard Hereford.”

Det begyndte med at køerne tyggede drøv til Beethoven, Mozart, Bach og Grieg i februar måned, og efterfølgende medvirkede i DR-programmet ”Fællessang – hver for sig.” Dengang udtalte politiker og gårdejer Mogens Haugaard:

– Det var en fantastisk oplevelse. Jeg var målløs.

Nu har alle andre chancen for at blive målløse og musikbegejstrede, når en gruppe musikere giver koncert i selve stalden i Lund for folk og fæ.

Det koster 250 kr. per person, og inklusiv i billetprisen er der smagsprøver på Hausgaards Herefordkød. Desuden kan man tilkøbe hele sandwich, så man kan teste om det er rigtigt at kød fra køer der hører musik smager bedre, og det kan skylles ned med fadøl fra Stevns Andelsbryggeri. Mere lokalt kan det næppe blive, bortset fra at den landskendte tv-vært Peter Kær er toastmaster.

Billetter skal bestilles via mail til: office@scandinaviancelloschool.com.

Specielt for børn

Der afholdes desuden en helt særlig koncert for børnefamilier dagen før, lørdag den 24. april kl. 10-11:30.

– Her kan børnene hører musik og nyder oplevelsen af dyrene og den fine stemning der bliver skabt, fortæller Jacob Shaw, der lover særligt børnevenlig musik.

Det koster 25 kr. per barn, samt 100 kr. for voksne der ledsager. Der er obligatorisk tilmelding af corona-hensyn på samme mailadresse som ovenfor nævnt, og der er til alle staldkoncerter kun plads til 35 tilhørere per koncert.

Scandinavian Cello Schools forårsturné slutter den 26. April på Statens Museum for Kunst i København, hvor ensemblet skal indspille en musikvideo, der sammen med udvalgte kunstværker bliver museets julekalender i år, og det er førnævnte Peter Kær, som har komponeret musikken.

Scandinavian Cello School er domicil for en række kurser for kunstnere og musikere fra alle brancher, samtidig med at det tilbyder ophold for musikinteresserede og forretningsfolk.

Skriv en kommentar