(Last Updated On: 19. maj 2020)

Corona: Efter mere end to måneder med lukkede døre, kan også restaurationssektoren nu begynde at genåbne for kunderne.

Stevnsbladet har foretaget en rundspørge hos de lokale restauratører, og de fleste melder på forskellig vis klar til at byde deres gæster indenfor igen.

Traktørstedet Gjorslev Bøgeskov genåbner fra onsdag den 20. maj, med både inden- og udendørsservering tilpasset de gældende regulativer. På menuen er fortsat frokostbuffet, kaffe og hjemmebag – og traktørparret lover, at buffeten i disse tider vil få ekstra stor opmærksomhed:

– Blandt andet vil der være håndsprit tilgængeligt flere steder i vores lokaler og ved buffeten, vi vil servere retterne på små fade og så vidt muligt portionsanrettet, og buffetbestikket vil blive hyppigt udskiftet. Skulle der være nogen af vores gæster, som er ikke trygge ved buffeten, så vil vi til dem kunne tilbyde en frokostplatte, oplyser Pia Helwig Johansen.

Som noget nyt vil der i juli måned være aftenåben for spisende gæster.

Hos The Norrmans kan man booke overnatning med morgenmad og middag på deres B&B i den lille landsby Tåstrup lidt uden for Hellested. Bespisningen for stedets overnattende gæster foregår ved små borde, som står rundt omkring på forskellige steder i stalden og i villaen.

Til gengæld må det vente med social dining i restauranten, så længe forsamlingsforbuddet fortsat er på maksimalt 10 personer. Men The Norrmans afventer nyt fra regeringen og står klar til at åbne yderligere op, så snart det bliver tilladt.

Hårlev Kro, der den seneste tid har tilbudt mad ud af huset, melder klar fra tirsdag den 19. maj, hvor spisende gæster igen er velkomne i restauranten. Af hensyn til kravet om afstand er antallet af gæster reduceret til 34 personer og flere borde er for en stund fjerne fra restauranten.

Det vil fortsat være muligt at bestille dagens ret ud af huset.

Traktørstedet Højeruplund melder ligeledes klar til at modtage gæster, og det er fra mandag den 18. maj.

Ligesom de øvrige steder, har der også her været travlhed op til åbningen for at sikre, at regeringens og sundhedsmyndighedernes anvisninger for at undgå smittespredning bliver fulgt.

Der vil være åben alle dage, også Pinsemorgen søndag den 31. maj, hvor man fra kl. 7 kan se Pinsesolen danse, mens man nyder det store morgenbord.

Restaurant Udsigten på Kystvejen er der i øjeblikket stor travlhed med ombygning. Derfor vil der gå nogle uger mere, inden der åbnes op for gæster igen.

Datoen er endnu ikke endeligt fastlagt, men der arbejdes imod en genåbning omkring den 10. juni.

Frem til genåbningen kan man bestille takeaway til afhentning på dagene onsdag-lørdag.

Rødvig Kro og Badehotel vil genåbne både hotel og restaurant fra fredag den 29. maj kl. 12.00.

De første fire dage kan man kl. 12 og 14 reservere plads til pinsefrokost med bordservering. Fra 2. juni serveres igen a la carte både til frokost og aften, og med både indendørs og udendørs servering.

Stedet har mange kvadratmeter, så værtsparret forudser ikke problemer med at kunne overholde afstandskravene, og de øvrige retningslinier vil der også være helt styr på, når kroen og badehotellet åbner.

Morgenbuffeten er annulleret for resten af året, og istedet vil de overnattende gæsterne får tilbudt indbydende morgenmadstallerkner.

Klinten Konference og Hotel genåbner forsigtigt i indeværende uge, og har planer om at åbne op for et helt nyt tiltag med a la carte fra onsdag den 10. juni.

Hos Cafe Algade er det indtil videre fortsat muligt at bestille og få leveret mad ud af huset, mens åbningen af caféen først vil ske fredag den 29. maj.

Også Restaurant Harmonien fortsætter med mad ud af huset, mens en dato for genåbning ikke var meldt ud inden redaktionens deadline.

Vallø Slotskro vil restauranten igen være åben fra onsdag den 20. maj.
rmh

(Modelfoto: Colourbox)

Skriv en kommentar