(Last Updated On: 8. oktober 2021)

Magleby fejrede traditionen med fuldt hus

Så flot så høstfestlokalet ud før de 75 deltagere indtog bordet. Det er op til fantasien hvordan høstgildet udviklede sig. (Privatfoto)
Foreningsliv: Lørdag den 25. september 2021 var der høstfest i Magleby Forsamlingshus, og mon ikke den go’e gamle vise ”Marken er mejet” sad i krop og sjæl med omkvædet: ”Bind så korn i krans, hurra, her til lands slutter høsten altid med et gilde og en dans”.

Trofaste høstfestgæster

Formand Niels Baere fortæller, at først blev den traditionsbundne høstfest i Magleby forsamlingshus aflyst, dels på grund af usikkerhed omkring hvad coronaen ville tillade, dels at der var få, der havde tilkendegivet at de ville deltage på Facebook, og fordi bandet, der plejer at spille op til dans, ikke var disponible på dagen og dels fordi en del af bestyrelsen havde andre gøremål på dagen med udsatte bl.a. konfirmationer.
Men kaster maglebyborgere, som er kendt for aktivt at omdøbe deres by til Juleby hver december, håndklædet i ringen?
– Det ville vores trofaste høstfestgængere ikke tillade, så et andet band blev tryllet frem, og 75 festglade lokale mennesker mødte frem og de 3 bestyrelsesmedlemmer plus en ægtefælle fik hevet traditionerne op af hatten, gæsterne hjalp godt til og det blev en forrygende fest, beretter formanden Niels Baere.

Stor gensynsglæde

Den gamle høstsang taler om, at ”Loen vi pynter med blomster og blade, vi har georginer og bonderoser nok. Børnene danser allerede så glade”, så naturligvis var Magleby Forsamlingshus pyntet op med årets sidste blomster i gule, orange, pink og brændte farver.
De rødternede duge var lagt på bordene, der var pyntede halmballer ved indgangen og gæsterne mødte op med deres medbragte mad. Der var en dejlig hilseetikette, idet alle gav albue, hånd eller kram og hilste på hinanden.
En fin buket med høstblomster. (Privatfoto)
Før der blev åbnet for salg af øl, snaps, vin og vand bød Niels Baere velkommen og takkede de trofaste gæster og sit bestyrelsesbagland.
– Det er dejligt at kunne holde en tradition i hævd, sagde han og da årets taler havde meldt forfald, måtte formandens kone træde til. Hun talte om coronaens effekt på landsbyens borgere.
– Vi har slået gpsén fra, er ikke bare gået den lige vej, men har givet os selv lov til at være ude i alle kroge af byen, hvor vi har fundet nye veje, mødt nye ansigter og fået nye gode ruter og anvisninger fra vore landsbynaboer, lød Charlotte Baeres opmuntrende ord.
Men talen handlede selvfølgelig også om ’Høsten’, at den er i hus på grund af flittige menneskets store evner og arbejdsindsats.
– Men også fordi naturens ukontrollerbare kræfter har spillet sammen med os, endnu en gang. Det kan vi ikke bare tage for givet, lød det fra formandskonen. Og så var der fest.

Skriv en kommentar