(Last Updated On: 4. maj 2021)

Trænger du til at komme i form? Så er der godt nyt, for nu er den udendørs bevægelsesbane mellem Strøbyhallen og kunstgræsbanen åben for offentligheden.

Skitsetegning af anlægget, som nu er færdigetableret og klar til brug. Bevægelsesbanen ligger mellem Strøbyhallen og kunstgræsbanen.

Strøby Egede: Glæden var stor, da Nordea-fonden sidste år offentliggjorde, hvilke projekter, der skulle modtage penge i anden runde af udbetalinger fra ’Her bor vi’-puljen.

Et af projekterne, som modtog penge, var ønsket fra foreningerne bag Strøby Idrætscenter om en bevægelsesbane i forbindelse med idrætscenteret.

Med 974.000 kroner fra Nordea-Fonden kunne deres ønske gå i opfyldelse, og nu er banen, der ligger mellem hallen og kunstgræsbanen, færdigetableret og klar til at blive taget i brug.

Åben for alle

Bag projektet står AIK 65 Strøbys idrætsforeninger: Gymnastik, Fodbold, Floorball, Badminton og Fitness, samt Strøbyskolen. I spidsen og med det overordnede ansvar for projektet har været Henrik Brehm Pedersen, der er næstformand i AIK 65 Strøby Gymnastik.

– Vi er både glade og lidt stolte over nu at kunne tilbyde alle, som ønsker at holde kroppens funktioner i form, at træne på det nye anlæg ved Strøbyskolens parkeringsplads. Vi ser frem til, at rigtig mange vil benytte sig af mulighederne i dette flotte og effektive træningsanlæg og måske herigennem også skabe nye bekendtskaber i lokalområdet, siger Lars Beier, der har været en del af styregruppen.

Han oplyser, at anlægget er åbent for og kan benyttes af alle, og at foreningerne, skolen og hele lokalsamfundet nu har fået en varieret opholds- og motionsplads, hvor udgangspunktet er bevægelse.

Det er firmaet KOMPAN, som har etableret træningsanlægget, der er placeret i forlængelse af den eksisterende kunstgræsbane ved Strøbyhallen og Strøbyskolens parkeringsplads. Banen indeholder både en Cross Fit Station, Street Work Out, Boot Camp base, mavebænk, balancestation, parallelstænger, to steps, optegnede træningsruder på underlaget samt en løbebane rundt om hele anlægget, hvilket giver rigtig mange muligheder for alle aldersgrupper.

Pas godt på anlægget

Der skal nu uddannes 10-12 instruktører, så fællestræning også bliver en mulighed.

– Men som udgangspunkt kan alle bruge træningsanlægget, da det er tænkt som et offentligt anlæg. Planen er, at mange af foreningernes frivillige instruktører i opstarten vil hjælpe brugerne, så de får det bedst mulige ud af de mange træningsmuligheder. Der bliver også mulighed for at lave holdtræning, siger Lars Beier fra AIK Fitness.

Træningsanlægget vil være til fri afbenyttelse, så længe de opslåede regler overholdes og de planlagte holdtræninger med instruktør ikke optager anlægget.

Egon Wille og de øvrige halinspektører vil i det daglige holde øje med anlægget.

– Der arbejdes fortsat på, at finde penge til nogle ideer vi har til området omkring det nye anlæg, men i første omgang vil vi gerne have lidt erfaring og høre brugernes ønsker, slutter Lars Beier, og han håber, at alle, der kommer i området, vil hjælpe med at passe godt på anlægget. Blandt andet er der lige nu områder med nysået græs, som kræver forsigtighed.
rmh

Der er opstillet følgende regler for ophold på anlægget:

  • Alle kan træne på anlægget, men tag hensyn til og vis respekt for de øvrige brugere og anlæggets installationer.
  • Giv plads, så alle får mulighed for at prøve de forskellige installationer og hjælp gerne hinanden.
  • Anlægget benyttes også til holdtræning, instruktion og skoleidrætstimer, og disse aktiviteter har fortrinsret til anlæggets installationer. Brugere, der ikke er tilmeldt aktiviteten, skal derfor også respektere instruktørens anvisninger.
  • De reserverede tider kan ses på hjemmesiderne aik65gymnastik.dk og aikfitness.dk.
  • Alle brugere skal have rengjorte sko med flade såler. Fodboldstøvler og andet fodtøj med såler eller spidser, der kan ødelægge anlæggets belægning, er ikke tilladt.
  • Træningsanlægget og området omkring er forbeholdt anlæggets brugere. Anden form for socialt ophold er derfor ikke tilladt.
  • Træning og brug af anlæggets installationer er på eget ansvar.
  • Har du brug for nødhjælp kan halinspektøren kontaktes på kontoret ved indgangen til hallen mellem kl. 8-16 eller på mobil tlf. nummer, som står ved døren.
  • Hjertestarter er ophængt i gangen ved halkontoret.

Kilde: AIK 65 Strøby

Skriv en kommentar