(Last Updated On: 13. december 2019)

Stevns Brand Fond har betalt for en cykeltaxa til Hotherhavens beboere, så de kan komme ud at se sig lidt omkring.

Af: Henrik Fisker

Klar til afgang. Kurt Jakobsen og Karen Nielsen fra dagcentret sidder foran på passagersædet, mens Leif Nielsen har taget plads på cykelsadlen. (Foto: Henrik Fisker)

Hårlev: Det er godt at komme ud og se sig lidt omkring – navnlig hvis man bor på et plejecenter, og dagens normale tur går fra lejligheden og hen i spisesalen og retur. Derfor har personalet på Hotherhaven gennem længere tid ønsket at få en cykeltaxa, så beboerne kunne få lidt adspredelse. Og nu er ønsket gået i opfyldelse, for torsdag ankom en spritny cykelrickshaw – også kaldet en Christiania-cykel – med elmotor til Hotherhaven. Den er leveret af Johnny’s Cykler i Hårlev og kørt til døren af Bodil og Leif Nielsen på vegne af Støtteforeningen Hotherhaven.

Leif Nielsen er ikke selv med i bestyrelsen for støtteforeningen, men som fast dirigent på foreningens generalforsamlinger havde han påtaget sig det ærefulde hverv at overrække den motoriserede cykeltaxa til plejecentret. Det skete på vegne af foreningens formand: Ingelise Rihtz Nielsen, der ikke selv kunne være til stede.

Næstformanden for støtteforeningen: Birthe Rasmussen var til gengæld dukket op sammen med bestyrelsesmedlem Helen Geertsen. De understregede, at Hotherhavens beboere ikke ville have haft samme mulighed for beskæftigelse og underholdning uden støtteforeningens bidrag.

Den nye cykeltaxa er tilvejebragt via en donation fra Stevns Brand Fond. Formand Kjeld Frederiksen var også til stede ved overdragelsen og kunne oplyse, at cykeltaxaen efter et godt tilbud fra leverandøren har kostet 33.500 kroner. Men Brandkassen har imidlertid spenderet 46.000 kroner på Hotherhavens beboere, så der også bliver råd til blandt andet et stort 65 tommer fjernsyn, en radio, et par haveparasoller, en lille gasgrill og to cd’er med stille musik for døende.

Så var det tid til at afprøve cykeltaxaen, og to brugere af dagcentret: Kurt Jaokobsen og Karen Nielsen stillede beredvilligt op som passagerer, mens Leif Nielsen satte sig op på sadlen. Turen blev dog kort, for vejret i december er for koldt til længere ture. Derfor bliver nyerhvervelsen nu sat i garage nogle måneder, inden den efter planen skal ud at køre til foråret.

I mellemtiden søger Hotherhaven gerne frivillige, der vil være piloter – dvs. den, der træder i pedalerne mod passagerer i sædet foran på cyklen.

Skriv en kommentar